Hrvatski registar kvalificiranih iscjelitelja i terapeuta

Anketa

KAKVA JE KVALITETA VAŠEG SPAVANJA I DA LI SPAVATE NA DOBROM MJESTU? Ukoliko niste označili prvi odgovor kao točan svakako nam se javite na e-mail: huped@huped.hr kako bismo pronašli uzrok.

ZAŠTITA POTROŠAČA PROIZVODA I USLUGA ALTERNATIVNE I KOMPLEMENTARNE MEDICINE

ZAŠTITA POTROŠAČA PROIZVODA I USLUGA ALTERNATIVNE I KOMPLEMENTARNE MEDICINE

Kako bismo kupcima usluga i proizvoda alternativne i komplementarne medicine pružili točne informacije o onome što im se na tržištu nudi, odlučili smo ovdje javno progovoriti o neistinitim i poluistinitim informacijama kojima raznorazni pojedinci i tvrtke zavaravaju potrošače u cilju stjecanja odgovarajuče koristi.
Određenim proizvodima i uslugama se pripisuju karakteristike koje nisu provjerene ili točne, a vrlo često smo naišli da proizvođači određenih proizvoda krivotvore HUPED-ove licence i certifikate.
 

POPIS TVRTKI I PROIZVODA KOJI SE LAŽNO REKLAMIRAJU


PEPERKO, obrt iz Krapine je 2010.g. dao na testiranje štep deku za madrac sa kristalima i magnetima. Testiranje je pokazalo vrlo dobre rezultate, no idučih godina je proizvod promijenio svoj sastav te više nije pokazivao dobre karakteristike. Naknadna provjera proizvoda na tržištu kojega smo dobili na uvid od jednog od mnogobrojnih kupaca koji su nam se žalili, je pokazala da se u proizvodu više ne nalaze kristali i minerali već jeftino kinesko obojano staklo koje po izgledu imitira kristale i minerale. Obrtu PEPERKO je još krajem 2011.g. oduzeta HUPED-ova licenca za proizvode jer oni više po kvaliteti i sastavu nisu odgovarali onima koji su bili na testiranju, a novi proizvodi nikada nisu bili dani na testiranje. Unatoč tome PEPERKO nastavlja koristiti HUPED-ove licence i rješenje o testiranju kao dokaz potencijalnim kupcima da su proizvodi ispravni i djelotvorni.
Svoje proizvode prodaje preko internet stranice (navodeči niz neprovjerenih i neistinitih čudotvornih svojstava tih proizvoda) i preko svojih zastupnika na terenu kao što su npr. ADR NATURA d.o.o. ili pak CENTAR ZDRAVLJA I LJEPOTE TEŽAK d.o.o. iz Varaždina te drugih zastupnika. Svi ti zastupnici uredno uvjeravaju potencijalne kupce da PEPERKOVI proizvodi imaju HUPED-ove licence koje vrijede čak 15 godina, a na samim proizvodima je ušivena deklaracija na kojoj se nalazi broj licence koju je izdao HUPED...
Molimo potencijalne kupce da ne nasjedaju na ovakve prevare te da provjere deklaracije na proizvodima. Ako piše da je proizvođač PEPERKO, bježite glavom bez obzira...


Ostale tvrtke i proizvodi koji se lažno reklamiraju slijede uskoro...