Anketa

KAKVA JE KVALITETA VAŠEG SPAVANJA I DA LI SPAVATE NA DOBROM MJESTU? Ukoliko niste označili prvi odgovor kao točan svakako nam se javite na e-mail: huped@huped.hr kako bismo pronašli uzrok.

Magnezijev klorid

Magnezijev klorid

„Magnezijev klorid je dragocjen zbog svoje sposobnosti
da potiče zdravlje, vitalnost i usporava proces starenja.“
dr. Walter Last, biokemičar i  nutricionist
 


- farmaceutski čist dodatak prehrani 
- pogodan za oralnu i transdermalnu uporabu
- bez boje, bez umjetnih zaslađivača
- bez laktoze i glutena
- dobra topivost i brza apsorpcija u organizmu

Dostupan u obliku: Prah

Magnezijev klorid posjeduje najveću koncentraciju magnezija,  za život ključnog minerala. Naime, nedostatak magnezija u organizmu jedan je od ključnih rizičnih faktora za razvoj brojnih oboljenja, a pri tom naše tijelo apsorbira tek jednu trećinu nužne količine magnezija iz hrane. Magnezij je izuzetno važan za organizam, jer utječe na aktivnost više od 300 enzima te je u skladu s tim uključen u gotovo sve procese u našem tijelu. Magnezij je ključan za smirenje nervoze, a pospješuje i miran san. Koristi se pri tretiranju zdravstvenih problema kao što su depresija, astma,  dijabetes, visoki tlak i migrena, a izuzetno doprinosi radu mišićnog sustava, uključujući srčani mišić. Upravo je Magnezijev klorid oblik magnezija  iz kojeg ljudski organizam može apsorbirati veliku količinu magnezija, što nije slučaj s unosom magnezija iz hrane, gdje tijelo apsorbira svega jednu trećinu nužne doze magnezija.

Glavne zdravstvene dobrobiti uzimanja Magnezijeva klorida: potiče zdravlje i vitalnost i usporava proces starenja stanica. Neophodan je za mnoge enzimske reakcije, posebno u vezi s proizvodnjom stanične energije, ključan za zdravlje mozga i živčanog sustava, a također i za zdrave zube i kosti. Unos Magnezijeva klorida je posebno značajan za žene, zbog zaštite od osteoporoze i suzbijanja bolnih menstrualnih grčeva, a pomaže i kod PMS-a. Istodobno, muškarcima olakšava zdravstvene probleme vezane za povećanu prostate.

Sastav: Magnezijev klorid sastoji se od 11,8 posto magnezija vezanog za 88,2 posto klorida.

Uputstvo za uporabu: Razmutiti sadržaj dvije priložene žličice praha u 1 dcl vode. Piti 1 – 2 x dnevno po 0,5 dcl otopine magnezij klorida, ovisno o starosti i fizičkom stanju u kojem se organizam nalazi.

Napomena: Ovaj dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Ne preporuča se osobama koje imaju nizak tlak, slabe otkucaje srca i bubrežnim bolesnicima.

 

Za više informacija obratite nam se na huped@huped.hr