Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

14.09.2013. NOVI LIST: Nadriliječnici koriste manjkavosti sustava

14.09.2013. NOVI LIST: Nadriliječnici koriste manjkavosti sustava

EU POTIČE DONOŠENJE ZAKONA
Europska unija potiče primjenu i pravno reguliranje prirodnih metoda, a svakoj pojedinoj državi članici prepušta da sama to područje stavi u pravni okvir. Tendencija je da se u budućnosti propisi svih država usklade u jedinstveni zakon koji će vrijediti za cijelo područje EU.

KOMORU ALTERNATIVA NE ZANIMA
Predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) Hrvoje Minigo, već se godinama zalaže za donošenje Zakona o alternativnoj medicini, ali se sam ne želi time baviti.
- Krajnje je vrijeme da se donese zakon o alternativnoj medicini. Ne želim komentirati tu temu, u komori se ne želimo time baviti, jer zastupamo one liječnike koji posao obavljaju sukladno medicinskim spoznajama. Nekonvencionalna medicina nije medicina temeljena na dokazima - poručuje Minigo.

10. HRVATSKI KONGRES O SURADNJI KLASIČNE I NEKONVENCIONALNE MEDICINE 
21.09.2013. subota s početkom u 10.30h na Zagrebačkom Velesajmu
Predsjednik HUPED-a smatra da će 10. kongres dati vjetar u leđa naporima da se u Hrvatskoj uredi pitanje alternativne medicine. Predstavnici pojedinih zemalja EU na kongresu će prenijeti svoja iskustva u radu s alternativnim i komplementarnim metodama u okviru propisa svojih država, a najavljeno je i sudjelovanje hrvatskih zdravstvenih vlasti.

PROGRAM KONGRESA je dostupan OVDJE a cijeli članak objavljen u NOVOM LISTU dostupan je u PDF formatu dole.