Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

18.06.2012. SLOBODNA DALMACIJA: Nadriradiestezist za zaštitu od ‘valova’ tražio 15.000 kn

18.06.2012. SLOBODNA DALMACIJA: Nadriradiestezist za zaštitu od ‘valova’ tražio 15.000 kn

Zrače mobiteli, televizije, računala, kućanski aparati, zapravo svi oni elementi koji nas okružuju u svakodnevnom životu, a bez kojih ne možemo. Neionizirajuće magnetsko zračenje danas je sve aktualniji problem, jer je suvremena tehnologija dovela do toga da smo okruženi elektromagnetskim zračenjima televizora, računala, kućanskih aparata, mobitela, dalekovoda, antena i sličnog.

U poplavi kojekakvih informacija o negativnim utjecajima tehničkih zračenja na ljudsko zdravlje profitiraju pojedinci koji neprestano kucaju na vrata i nude mjerenje zračenja u stanovima ili poslovnim prostorima. Naravno, rezultati su užasni, zračenje je ogromno, a spas je u raznim magnetima, panelima ili sličnim koji masno koštaju. Tko će ostati imun na upozorenja da vam je zračenje u stanu iznad dopuštenog?!

- Primili smo u kuću čovjeka koji nam je pokazao cijelu dokumentaciju certifikata. Vrtio se po stanu s uređajem i kazaljkom od pola metra koja je neprestano titrala. Rekao je da svi spavamo na jako lošim mjestima, djeca pogotovo. Jedino nam je punica mudro odabrala poziciju. Na koncu je on sve izmjerio i izračunao da bi nas nekakvi spasonosni paneli došli do 15 tisuća kuna! Mrak mi je pao na oči. Nisam pristao na cijenu, ali mi je ostao crv sumnje u ozračenost stana - priča nam jedan Splićanin koji nas je zamolio za savjet.

Napomenuo je da mu je “stručnjak” kazao kako je ta zaštita privremena jer se nakon nekoliko godina zračenje mijenja, pa sad ti budi pametan! Vedran Korunić, predsjednik HUPED-a (Hrvatsko udruženje za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu), kaže nam kako je nekoliko problema vezano uz mjerenja zračenja u stanovima: oni koji to rade najčešće nisu dovoljno dobro educirani za rad s viskom ili elektroničkim uređajima kojima se to radi, kod elektroničkih uređaja treba vidjeti jesu li dobro baždareni i servisirani, te da li proizvodi za zaštitu od štetnih zračenja zaista štite od zračenja podzemnih vodenih tokova, svemirskog i tehničkog zračenja ili ne.

Samo s certifikatom

- Problem je što se pod pritiskom veće i bolje prodaje svjesno ili nesvjesno detektiraju zračenja kojih uopće nema, a ljudima u stanovima ne bi se smjelo savjetovati premještanje kreveta na novo mjesto spavanja bez zračenja ako zračenja na postojećem mjestu postoje. Najbolji način provjere je HUPED-ov certifikat koji svaki radiestezist koji dođe nekome u stan na detekciju zračenja mora imati.

Ako ga ima, znači da je prošao stručnu edukaciju te da je osposobljen za detekciju štetnih zračenja radiestezijskim uređajima ili pak elektroničkim kao što je primjerice Genius - objašnjava Korunić, uz napomenu da svaki proizvod za zaštitu od štetnih zračenja mora biti prezentiran važećim HUPED-ovim certifikatom, što znači da je proizvod testiran, da je pokazao dobre rezultate i da sastav proizvoda koji kupac dobiva odgovara onome koji je bio na testiranju u HUPED-u.

Ako kupac nije siguran u ispravnost dokumentacije o proizvodu, može kontaktirati HUPED radi provjere. Znalo se događati da se uz proizvod daju rješenja testiranja proizvoda koji po svome sastavu ne odgovaraju više onome što se na terenu prodaje. Iz Ministarstva zdravstva dobili smo odgovor kako ono ne daje mišljenje o nekonvencionalnoj medicini, a time i o radiestezistima.

- Svatko može zatražiti ispitivanje zračenja od neke tvrtke koja se bavi mjerenjem elektromagnetskog polja, međutim, troškove mjerenja zračenja plaća podnositelj zahtjeva. Ministarstvo zdravstva objavilo je popis ovlaštenih pravnih osoba za zaštitu od neionizirajućeg zračenja, koji je dostupan javnosti - stoji u odgovoru. Također, Hrvatska akreditacijska agencija ima sličan popis firmi i institucija, no one se uglavnom bave mjerenjima u javnim i poslovnim prostorima. Na koncu je na vama da odlučite koga ćete zvati radi provjere zračenja u stanu. Ionako vi to plaćate.

Maknite uređaje

Najbolje je uređaje držati što dalje od nas, osobito dok spavamo, savjetuje Vedran Korunić, dodajući kako postoje kvalitetne zaštite koje neutraliziraju tehnička zračenja. Radi se o uređajima koji moraju imati odgovarajuće ateste, a u HUPED-u se može provjeriti popis takvih testiranih uređaja.

Biljka Spatifilum za miran san

Životinje su osjetljive na prirodna zračenja. Ako se vaša mačka najčešće odmara na krevetu, moguće je da se krevet nalazi na mjestu štetnog zračenja. Ptice izbjegavaju energetski nepovoljna mjesta, pa ako na krovu kuće primijetite gnijezdo, možete spavati mirno. Dobro je nabaviti biljku Spatifilum, koja navodno upija elektrostatičku energiju koju emitiraju tehnički uređaji i pretvara je u kemijsku energiju koju koristi za vlastite metaboličke procese i rast.

Na crnoj listi bluetooth, wireless, LAN...

Zračenje se može podijeliti u statičko, niskofrekventno i visokofrekventno. U statičko zračenje pripadaju zračenja geoloških struktura, vlakovi, magneti, strojevi poput magnetskog rezonatora, odnosno medicinski uređaji općenito i slično. Niskofrekventni izvori zračenja su električni predmeti u kućanstvu, poput televizora, računala, u kojima uglavnom prevladava frekvencija zračenja od 50 Hz. Toj su kategoriji ljudi najizloženiji, a ono ima i najnegativniji utjecaj na zdravlje. Visokofrekventni izvori zračenja najčešće su antene mobilnih telefona, bežične veze poput bluetootha, wireless LAN-a, radijskih antena, radara...


LINK NA ČLANAK U SLOBODNOJ DALMACIJI