Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

25.09.2014. BLIC.RS: Ispovest lekara koji je pio ulje od kanabisa: Imao sam rak, u život me vratila marihuana

25.09.2014. BLIC.RS: Ispovest lekara koji je pio ulje od kanabisa: Imao sam rak, u život me vratila marihuana

Pedesetogodišnjem lekaru iz unutrašnjosti pre šest meseci otkriven je karcinom pluća sa metastazama na limfnim čvorovima. Stadijum dva na tri. Počeo je da koristi ulje od kanabisa. On za “Blic” objašnjava zašto se na to odlučio i kako je sve to uticalo na njega i njegovo okruženje. Vest da postoji mogućnost da se marihuana legalizuje u medicinske svrhe zbog toga potpuno podržava.
- Kolege su odmah učinile sve da mi pomognu. Dijagnoza i biopsija bile su gotove za sedam dana. Nakon početnog šoka, rešio sam da krenem u borbu protiv jednog vrlo nezgodnog protivnika - započinje P. B. ispovest za “Blic”.
U životu nije popušio džoint i protivnik je svih droga. Klasična medicina je njegov poziv. Međutim, kad se suočio sa kancerom pluća, probao je sve. Tvrdi da ga je izlečilo ulje kanabisa.

Kao pobornik klasične medicine, krenuo je na hemoterapije i od tada do danas prošao kroz pet ciklusa.
- Uključio sam sve moguće alternative. Koristio sam razne preparate, kapi, sirup iz manastira Ravanica, preparate iz Čapljine, kapi sa Kube... O ulju kanabisa sam čuo, ali pošto je van zakona i kažnjivo, bilo mi je teško da ga nabavim i da prodavca na crno ubedim da nisam neki provokator - priča P. B.
Pre nego što je počeo terapiju, raspitao se da li će moći da radi.
- Sve što osećam kad uzimam ulje je suvoća usta i ponekad blagi prolazni osećaj lebdenja u glavi - objašnjava P. B.
I P. B. je radikalno promenio ishranu, koristi ulje i ide na hemoterapiju. Poslednji nalazi na njegovim plućima su zapanjujući.

- Već posle tri meseca se videlo da se karcinom smanjuje, a poslednji nalaz skenera je uredan. Moj radiolog je oduševljen. Rekao sam onkologu da koristim ulje kanabisa, na šta je slegnuo ramenima i rekao da uzimam sve što mislim da će mi pomoći - kaže P. B.

I u svetu postoje brojne polemike o korišćenju marihuane.
- Ne postoje čvrsti dokazi da marihuana pomaže, ali podržavam nastavak eksperimentisanja sa kanabisom u cilju pronalaženja najboljeg rešenja za bolesne - rekla je nedavno dr Kat Arni, čuveni lekar koji se bavi ispitivanjem tumora.


Alen Azarić: Ulje kao smola
- Ima jako mnogo prevaranata koji prodaju dozu od pet mililitara i za 3.000 evra. Ono kad je pravo mora biti kao smola, zlatnožute boje kao zlatni prsten. Nikako braon ili zelene boje. Pakuje se u špriceve u doze po pet mililitara. Koristi se tako što se kapljica veličine pola zrna pirinča razmaže na jagodicu prsta ili se stavi pod jezik - kaže Alen Azerić, član Hrvatskog udruženja za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu HUPED, koje ulje od kanabisa poklanja obolelima.


LINK NA ORIGINALNI ČLANAK