Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

AKADEMIJA KIROPRAKTIKE

AKADEMIJA KIROPRAKTIKE

Nova grupa polaznika AKADEMIJE KIROPRAKTIKE počinje sa 1. modulom/predavanjem - 18. i 19. 05. 2024.g.

Predavanja se održavaju na hrvatskom jeziku te je glavna predavačica Dr. Stacey Poole, D.C. Predavanjima prva četiri modula se možete priključiti i naknadno jer se sva teoretska predavanja snimaju te su dostupna preko linka kojega dobijete na mail po uplati iznosa za svaki modul. 

Prva četiri modula (cijeli prvi stupanj) su posvečena teoretskoj nastavi iz anatomije, fiziologije, patologije, patofiziologije i funkcije lokomotormog i živčanog sustava za kiropraktičare, što je sve dostupno u priručniku i preko video snimki koje možete pogledati naknadno. Praktičan rad počinje sa 5. modulom predavanja.

Nastava kiropraktike se održava u malim grupama (10-15 polaznika) jedan vikend mjesečno, subota i nedjelja.

Ukupan broj modula kiropraktike sa završnim ispitom je 21 i oni su podijeljeni u 5 stupnjeva (svaki stupanj po 4 modula predavanja + ispit koji se održava na 21. modulu). Nakon završetka svih 5 stupnjeva dobiva se Diploma Akademije kiropraktike te se ovisno o stupnju prethodno završenog medicinskog obrazovanja na nekoj od državnih obrazovnih institucija u području zdravlja (medicina, fizioterapija, kineziologija...) dobiva jedan od nivoa kvalifikacije iz medicinske kiropraktike:

- doktor medicinske kiropraktike, D.M.K. (D.M.C.) uz prethodno završeno 5 ili 6 godina fakulteta zdravstvenog usmjerenja;
- specijalist medicinske kiropraktike, S.M.K. (S.M.C.) uz prethodno završene 3 godine fakulteta zdravstvenog usmjerenja
- tehničar medicinske kiropraktike, T.M.K. (T.M.C.) uz prethodno završenu srednju medicinsku školu ili dodatna obrazovanja odraslih zdravstvenog usmjerenja.


Polaznicima također omogučujemo da uz dodatno i prošireno obrazovanje koje organiziramo povise svoj stupanj diplome medicinske kiropraktike.


Dodatna obrazovanja se upisuju u e-radnu knjižicu i ona nemaju veze sa zvanjem „doktor kiropraktike“  (D.C.) koje se stječe na fakultetima za kiropraktiku u SAD ili npr. Kanadi nakon otprilike 6 godina školovanja. Njihovo školovanje se 70% svodi na medicinu, a 30% na samu kiropraktiku… Mi u startu počinjemo edukaciju sa zdravstvenim radnicima koji medicinsko predznanje već imaju.

AKADEMIJA KIROPRAKTIKE ne preporuča pohađanje raznoraznih kratkih vikend tečajeva manipulacije kralježnice jer primjena tako nabrzinu stečenog znanja može biti opasna za klijente. Znanje i vještine manipulacije kralježnice ili bilo kojeg njenog dijela ne može se kvalitetno savladati na kratkom vikend tečaju bez obzira tko ga organizira.


JAVNI MEDIJI O NAŠIM EDUKACIJAMA

Naše edukacije preporuča i najčitaniji tjedni list NACIONAL u broju od 31.01.2023.g. gdje je objavljen članak o stanju alternativne medicine u Hrvatskoj na čak 6 stranica. Na kraju članka piše:
"Na Internet stranici www.huped.hr javno je objavljen registar kvalificiranih iscjelitelja i terapeuta, ne samo iz Hrvatske već i iz susjednih zemalja, a na adresi www.aped.hr nalazi se popis edukacija iz alternativne medicine koje zadovoljavaju sve potrebne stručne kriterije za siguran i samostalan rad iscjelitelja i terapeuta."

Najčitaniji dnevni list "24sata", 14.07.2022. objavljuje:
"BUDITE OPREZNI KOD IZBORA KIROPRAKTIČARA! Ako želite provjeriti stručne kvalifikacije osobe koja se predstavlja kao kiropraktičar, najjednostavnije je da kontaktirate našu organizaciju. Ljudi su to i do sada često činili, ne samo da provjere stručnost raznih iscjelitelja, nego i da provjere razne usluge i proizvode koji se prodaju po prezentacijama, a na koje ih se poziva. HUPED možete kontaktirati na e-mail: info@huped.hr, a na stranici www.huped.hr može se pronaći i registar licenciranih iscjelitelja."

Brojni drugi javni mediji pa i informativne TV emisije (RTL, NovaTV, HTV...) objavljuju slične informacije te pozivaju gledatelje i čitatelje da kvalificiranog i licenciranog iscjelitelja i terapeuta potraže u našoj krovnoj strukovnoj organizaciji. Neke od tih TV emisija dostupne su na HUPED TV: www.youtube.com/@HUPEDTV


Na internet stranici HRVATSKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE (https://e-usmjeravanje.hzz.hr/kiroprakticar) spominje se naša edukacija u Hrvatskoj:
"U Republici Hrvatskoj za sada postoji samo dodatna edukacija za kiropraktiku i to za one osobe koje imaju već stečeno obrazovanje iz polja zdravstva/medicine (npr. diplomirani doktori medicine, fizioterapeuti i slično)." 
Također se spominju i ostale edukacije u svijetu: "U svijetu postoje fakulteti kiropraktike, primjerice, u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Francuskoj, Velikoj Britaniji itd."


Naš program kiropraktičarske edukacije je namijenjen svima koji se već bave nekim oblikom manipulativnih metoda odnosno zdravstvenim radnicima što uključuje i fizioterapeute te kineziologe. Predznanje iz anatomije i fiziologije je preduvijet za pohađanje nastave iz kiropraktike.
Saloni za masažu, centri za fizioterapiju i različite druge zdravstvene ustanove mogu ovim programom nadopuniti svoju ponudu te pružiti korisnicima usluga određene manipulativne tehnike američke kiropraktike.


Kliknite na sliku lijevo i poslušajte kratko predavanje iz AKADEMIJE KIROPRAKTIKE koje je u sklopu svog završnog rada održao jedan naš polaznik, sada već sa zvanjem "doktor medicinske kiropraktike".


Nastava iz medicinske kiropraktike održava se na različitim vrstama stolova za kiropraktiku i to od najjednostavnijih pa sve do najsuvremenijih i najskupljih u svijetu u području kiropraktike. Pogledajte video prilog o tome, kliknite na sliku lijevo.


Cijena edukacije je 520 eura po modulu (ukupno sa završnim ispitom je 21 modul predavanja). Cijena potrebne literature na hrvatskom jeziku (ukupno 5 priručnika) je 150 eura i priručnici se plačaju i dobivaju na početku edukacije. Propuštene module je moguće nadoknaditi po dogovoru. U slučaju odustajanja od dolaska na predavanja iz bilo kojeg razloga uplaćeni novac se polazniku ne vraća već se može iskoristiti za nastavak edukacije sa idućim grupama. Za uplate unapred cijeloga iznosa za edukaciju odobravamo 10% popusta.

Polaznici edukacije iz Hrvatske mogu preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) zatražiti sredstva za samozapošljavanje prilikom otvaranja obrta te iz tih sredstava platiti trošak dijela ili cijele edukacije što su već neki dosadašnji polaznici edukacije iskoristili kao opciju.Ispunite neobaveznu prijavu za predavanja te vam nakon primitka saljemo podatke za uplatu. Za više informacija slobodno nas kontaktirajte na e-mail: info@huped.hr ili broj: 099/4900909.


SATNICA PREDAVANJA SVIH MODULA
- subota od 11.00 do 16.00h uz veću pauzu za ručak
- nedjelja od 11.00 do 16.00h uz pauzu za ručak


PROGRAM EDUKACIJE:


MEDICINSKI STUPANJ, predavač: Prof.dr.sc.prim. Darko Ropac, dr.med.  / ONLINE

Medicina za kiiropraktičare ima 4 modula / vikend predavanja, a termini njihovih održavanja su:
     1. MODUL: 18. i 19. 05. 2024.g.
     2. MODUL: 22. i 23. 06. 2024.g.
     3. MODUL: 21. i 29. 09. 2024.g.
     4. MODUL: 19. i 20. 10. 2024.g.

TEME PREDAVANJA:

 • Anatomija i fiziologija lokomotornog i živčanog sustava - prilagođeno za kiropraktičare
 • Patologija i patofiziologija lokomotormog sustava
 • Patologija i patofiziologija živčanog sustava
 • Funkcija lokomotornog sustava
 • Što rješava suvremena medicina i gdje pomaže kiropraktika

I  STUPANJ KIROPRAKTIKE, predavač: Dr. Stacey Poole, D.C.

Prvi stupanj ima 4 modula / vikend predavanja, a termini održavanja su:
     5. MODUL: 23. i 24. 11. 2024.g.
     6. MODUL: 21. i 22. 12. 2024.g.
     7. MODUL: 18. i 19. 01. 2025.g. 
     8. MODUL: 15. i 16. 02. 2025.g.

TEME SVIH PREDAVANJA i PRAKTIČNOG RADA:

 • (CMT) MANIPULATION of the upper CERVICAL SPINE and OCCIPUT-ATLAS complex // Manipulacija  gornje vratne kralježnice i zatiljka-ATLAS kompleks
 • (CMT) MANIPULATION of C3-C7 // Manipulacija C3-C7
 • (CMT) MANIPULATION OF THORACIC SPINE and SHOULDERS // Manipulacija torakalne kralježnice i ramena
 • (CMT) MANIPULATION of LUMBAR SPINE // Manipulacija lumbalnog dijela kralješnice
 • (CMT) MANIPULATION of SACRUM and PELVIS // Manipulacija trtične kosti i zdjelice

II STUPANJ KIROPRAKTIKE, predavač: Dr. Stacey Poole, D.C. 

Drugi stupanj ima 4 modula / vikend predavanja, a termini održavanja su:
      9. MODUL: 22. i 23. 03. 2025.g.
    10. MODUL: 19. i 20. 04. 2025.g.
    11. MODUL: 17. i 18. 05. 2025.g.
    12. MODUL: 21. i 22. 06. 2025.g.

TEME SVIH PREDAVANJA i PRAKTIČNOG RADA:

 • Special considerations for COSTO-VERTEBRAL joints and HIPS // Posebna razmatranja za costo vertebralne zglobove i kukove
 • Proper use of COLD/HEAT THERAPY and ELECTROTHERAPY // Pravilna upotreba hladno/tople terapije i elektroterapije
 • Acupuncture/ acupresure discussion as ancilary therapy // Diskusija o akupunkturi i akupresuri kao pomoćnoj terapiji

III STUPANJ KIROPRAKTIKE, predavač: Dr. Stacey Poole, D.C.

Treči stupanj ima 4 modula / vikend predavanja, a termini održavanja su:
    13. MODUL: 20. i 21. 09. 2025.g.
    14. MODUL: 18. i 19. 10. 2025.g.
    15. MODUL: 22. i 23. 11. 2025.g.
    16. MODUL: 20. i 21. 12. 2025.g.

TEME SVIH PREDAVANJA i PRAKTIČNOG RADA:

 • Spinal landmarks for PALPATION and MANIPULATION // Spinalni orijentiri za palpaciju i manipulaciju
 • Neurologic concerns of spinal column..relative ANATOMY & PHYSIOLOGY of sympathetic and para-sympathetic branches of the CENTRAL NERVOUS SYSTEM (CNS) // Neurološki problemi kralježnice... relativna anatomija i fiziologija simpatičkih i para-simpatičkih grana središnjeg živčanog sustava (CNS)
 • Practical, hands on static and motion palpation of spine and extremity attachments. How to find SPINAL SUBLUXATIONS, RIB and PELVIC SUBLUXATIONS // Praktični dio veza uz statičku i pokretnu palpaciju kralježnice i ekstremiteta. Kako pronaći SPINAL SUBLUXATIONS, RIB i PELVIC SUBLUXATIONS

IV STUPANJ KIROPRAKTIKE, predavač: Dr. Stacey Poole, D.C.

Četvrti stupanj ima 4 modula / vikend predavanja, a termini održavanja su:
    17. MODUL: 17. i 18. 01. 2026.g.
    18. MODUL: 21. i 22. 02. 2026.g.
    19. MODUL: 21. i 22. 03. 2026.g.
    20. MODUL: 18. i 19. 04. 2026.g.

    21. MODUL: 23. i 24. 05. 2026.g. - ZAVRŠNI ISPIT i DODJELA DIPLOMA

TEME SVIH PREDAVANJA i PRAKTIČNOG RADA:

 • Soft Chiropractic technic methods, SACRO-OCCIPITAL TEKNIK (SOT), SPINAL DISC DECOMPRESSION TECHNIK // Metode meke kiropraktike, SACRO-OCCIPITAL TECHNIK (SOT), SPINAL DISC DECOMPRESSION TECHNIK (SDDT)
 • Atlas stabilization through controlled percusive masage // Stabilizacija atlasa tehnikom controlirane udarne masaže
 • Ponavljanje i priprema za završni ispit
 • ZAVRŠNI ISPIT I DODJELA DIPLOMA će se održati u naknadno određenom terminu.

Sudjelovanje na nastavi je obavezno zbog velikog dijela praktične nastave koju je nemoguće nadoknaditi iz knjiga. U iznimnim slučajevima je moguće da se iz stare grupe pređe u novu grupu.PREDAVAČI:

Prof.dr.sc.prim. Darko Ropac, dr.med.

Ugledni prof.dr.sc.prim. Darko Ropac, rođen u Varaždinu 1947. godine. Medicinski fakultet u Zagrebu završio je 1970. godine. Završio je poslijediplomski studij i 1976. obranio magistarski rad. Specijalizaciju iz epidemiologije završio je 1978., a potom i drugi poslijediplomski studij (iz epidemiologije i javnog zdravstva), na kojem je doktorirao 1983. Godine 1990. završio je edukaciju iz homeopatije u Berlinu. Za docenta iz epidemiologije je izabran 1987. godine, a za izvanrednog profesora 1995. na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, za potrebe poslijediplomskog studija iz epidemiologije. Za redovitog člana Akademije medicinskih znanosti Hrvatske izabran je 1993. godine. Primarijus postaje 2002. godine. Za redovitog profesora izabran je u rujnu 2003. godine na Medicinskom fakultetu u Splitu. Za znanstvenog savjetnika izabran je 2005. Za profesora visoke škole izabran je 2012. Član je Znanstvenog odbora za zdravstrvenu ispravnost hrane Hrvatske agencije za hranu.

U razdoblju od 1996. do 2003. nalazi se na dužnosti ravnatelja Instituta pomorske medicine u Splitu u činu aktivnog brigadira Hrvatske vojske. Od 2003. do 2005. pomoćnik je za znanstveno istraživački rad ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo u Splitu, a od 2005. do 2007. u radnom je odnosu na Medicinskom fakultetu, gdje je kao redoviti sveučilišni profesor pročelnik Katedre za javno zdravstvo (od osnutka Fakulteta 1997.). Od 2009. radi kao ordinarius u homeopatskoj ordinaciji u Zagrebu.

Realizirao je više znanstvenih projekata. Objavio je preko 150 stručnih i znanstvenih radova u domaćoj i stranoj literaturi, te stotinjak stručno populatnih članaka u različitim časopisima. Organizirao je više stručnih i znanstvenih skupova iz područja epidemiologije te podvodne i hiperbarične medicine, kao i edukaciju iz ovih područja. Urednik je jedne znanstvene monografije. Do sada je objavio deset sveučilišnih udžbenika iz epidemiologije, pomorske medicine, zdravstvenog zakonodavstva i javnog zdravstva.
 


Dr. Stacey Poole D.C., rođena je u Sjedinjenim Američkim Državama 1968.godine, te je studirala kiropraktiku na Logan University of Chiropractic u St.Louisu, Missouri gdje je i diplomirala 1995. godine, te završila specijalizaciju. Kao doktorica kiropraktike radi sa svim dobnim skupinama i različitim profilima ljudi, svima kojima je potrebna pomoć i tretman kiropraktike. Dr. Poole ima više od dvadeset godina iskustva u radu s pacijentima. Osim diplome doktora kiropraktike, dr. Poole ima i specijalizaciju za prvi kralježak (atlas) koju je završila u Švicarskoj. Pohađala je mnogobrojne edukacije i seminare u sferi kiropraktike, sudjeluje u podučavanju ostalih kiropraktičara altas tehnikama, a također je savjetnik za nutricionizam. Doktorica savjetuje o vježbama za specifične tegobe kralježnice i zdrav način života.
Dr. Poole je vodila edukacijske seminare sa Dr. Ackermanom iz Švedske, i razvila program za medicinske djelatnike u svrhu nastavka obrazovanja.
 


Leon Cebovski, D.O. diplomirani je osteopat, doktor medicinske kiropraktike, refleksoterapeut i certificirani Atlasprofilax terapeut.

Tokom svog cjeloživotnog studija pohađao je brojne radionice i usavršavanja na nekim od vodećih osteopatskih akademija od kojih „Osteopathic Collegue“ (Trst), „Barrall Institut“ (Munchner grouppe), „Barral osteopathic treining organization“ (BOTO), te prisustvovao radionicama vodećih svjetskih osteopata kao J. P. Barral, Paolo Tozzi, Bruno Ducoux itd.

Redoviti je član HUPED-a, Hrvatskog društva osteopata i međunarodne organizacije AtlasPROfilax terapeuta.
 


Dr. Robert Lon Johnson, D.C., FIAMA   (gostujuči predavač za pojedine module kada će biti u Hrvatskoj)

Curriculum vitae

- Current position:
27 April 2017: Chief of Staff-Dr Johnson's ATLAS CHIROPRACTIC CENTAR, Zagreb

- Previous work history:
2015-2016. Assistant Chief of Staff, professor of manipulative therapeutics for West Medic Dom Zdravlje, Belgrade, Serbia

2014-2015 Chief Clinician/Chiropractic Physician, Dr Spine Clinic, Bangalore India

2002-2012 Founder, developer, Chief of Staff Americka Kiropraktika, Zagreb Croatia

1998-2002 Staff Physician Americki Kiroprakticki, Rijeka/Pula Croatia

1983-1997 Chief Chiropractic Physician, Founder developer Chiropractic Physicians Associated Mission Kansas, Ottawa Kansas, Eureka Springs Arkansas USA

EDUCATION degrees and certifications

-1983 GRADUATE/DIPLOMATE Cleveland Chiropractic University, Kansas City Missouri USA
-1983-84 Certification American Board of Chiropractic Orthopedics
-1983 DIPLOMATE  National Board of Chiropractic Examiners (USA)
-1983-84 Certified Fellow International Academy of Medical Acupuncture FIAMA
-1985-87 Certified Fellow American Back Society