Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

Ivana Šimunec-Gedalja uvrštena je u 33 licencirana predavača iridologije u svijetu

Ivana Šimunec-Gedalja uvrštena je u 33 licencirana predavača iridologije u svijetu

Devetnaesti simpozij International Iridology Practitioner Association (IIPA-e) održan je 23. – 25. veljače, kako virtualno, tako i uživo u San Diegu, Kalifornija, SAD. U sklopu održanog simpozija Ivana Šimunec-Gedalja položila je za licenciranog predavača IIPA-e i time se uvrstila u ukupno 33 licenciranih osoba koje mogu predavati iridologiju u svijetu pod okriljem te organizacije.

Na Simpoziju su se od petka do nedjelje izmjenjivali predavači, vrsni stručnjaci na području iridologije i sklerologije (nauka o bjeloočnici oka) s mnoštvom zanimljivih tema koje su ostavile jak dojam na posjetitelje. Teme poput „Neurologija, bilje i tjelesni sustavi“, „Privlačenje suprotnosti“, „Sklerologija budućnosti“, „12 moždanih živaca i grčevi mišića“, „Iridologija i žlijezde povezane s biljem i uljima“, „Iridologija i neurologija“, „Iridologija i njemačka istraživanja patologije“, kao i mnoge druge teme predstavljene su temeljem novih istraživanja koja povezuju šarenicu i bjeloočnicu oka s određenim dijelovima tijela i tegobama.

Kako je iridologija sa skelorologijom koliko mlada, toliko i stara nauka, upravo proučavanja i studije iridologa koje potvrđuju oznake nađene u šarenici pokazuju kako iridologija kao znanost napreduje, stoga se svake godine predstavljaju nova istraživanja na godišnjem Simpoziju kako bi iridolozi bili u tijeku s najnovijim korisnim informacijama.

Poznata iridologinja i revizorica mape šarenice koja se danas koristi pri analizi šarenice Ellen Jensen na simpoziju iridologa prikazala je cijelu prošlost dr. Bernarda Jensena koji je osnivač IIPA-e i jedan od najvećih istraživača šarenice oka. Cjelokupan rad dr. Jensena prikazan je u obliku male izložbe s njegovim knjigama, radovima i mikroskopima kojima je proučavao šarenice (preko 4000) tijekom svog života. Na održanom Simpoziju svoje knjige i mape predstavili su i drugi iridolozi te su održana predavanja iz drugih smjerova iridologije.


Kako postati predavač IIPA-e?

Da bi Ivana Šimunec-Gedalja postala predavač, morala je proći kroz nekoliko sveobuhvatnih protokola temeljem kojih se odlučuje je li određena osoba spremna predstavljati udruženje iridologa na pravilan način. Tako je morala položiti IIPA ispit od 230 pitanja s 90 % uspjehom, odraditi 150 evaluacija šarenica oka prema protokolu IIPA-e, dostaviti dokaz o dosadašnjim predavanjima i fondom od minimalno 240 sati te odraditi minimalno tri predavanja za svoju mentoricu Brendu Generali. Napisala je disertaciju o oznakama šarenice oka naziva „Collarette signs“ ili „Oznake vijenca centralnog živčanog sustava, njegove vrste i podvrste“, prezentirala je uživo pred trima članovima odbora i sve zajedno proći s preko 90 % uspjeha kako bi nosila titulu licenciranog predavača IIPA-e. Poprilično zahtjevan i konkretan put na engleskom jeziku. Njezini planovi su da svoja predavanja koja je do sada držala samo za terapeute koje je verificirao HUPED proširi i na druge ljude koje zanima učenje iridologije na našem govornom području te, po potrebi, i u Europi na drugim jezicima koje govori.

Iridologija je kod nas dosta nepoznata disciplina analize koja se koristi u sklopu prirodne i alternativne medicine. Međutim, iridologiju ne predstavljaju samo oznake pronađene u šarenici koje se povezuju s genetskim predispozicijama, već se iste oznake tumače i kroz različite discipline, kao što su iridologija ponašanja, rayid, energetska iridologija… Sklerologija se tumači temeljem vidljivih žilica u bjeloočnici oka te također ima svoju mapu na koju se referira pri analizi.

Iridologiju se ne koristi za dijagnosticiranje bolesti, već za analizu pri kojoj se temeljem genetskih predispozicija usmjerava klijenta u njegove slabosti ili snage određenog organa ili sustava organa, stoga je iridologija nauka koja temeljem genetske predispozicije i pronađenih oznaka u šarenici ukazuje kako živjeti, jesti, podnositi izazove života te kako se s istima nositi jednostavnije i lakše. To je bezbolna i jednostavna metoda analize za koju nije nužna potreba fizičkog odlaska iridologu jer se slike šarenice oka mogu poslati u digitalnom formatu.