Anketa

KAKVA JE KVALITETA VAŠEG SPAVANJA I DA LI SPAVATE NA DOBROM MJESTU? Ukoliko niste označili prvi odgovor kao točan svakako nam se javite na e-mail: huped@huped.hr kako bismo pronašli uzrok.

MYSTIC 2014 - izvještaj sa najveceg sajma u regiji

MYSTIC 2014 - izvještaj sa najveceg sajma u regiji

Može li MYSTIC-ORGANICA 2015. ponoviti ovogodišnji uspjeh?

U nedjelju 19. listopada ove godine završio je sajam MYSTIC-ORGANICA koji je peti rođendan proslavio na više nego maestralan način. Pet dana paviljoni Zagrebačkog Velesajma bili su prepuni izlagača, posjetitelja, stručnih predavača, medija …  Gotovo 180 štandova okruženih posjetiteljima izgledali su kao košnica, na nikad atraktivnijim i aktualnijim predavanjima tražila se stolica više, čak i mjesto za stajanje više, poznati predavači prekidani su spontanim i gromoglasnim pljeskom kao potvrdom prihvaćanja tematskih prezentacija i objašnjenja ….

Sve u svemu, tih pet dana živjeli smo u jednom drugačijem svijetu, svijetu gdje se ljudi međusobno uvažavaju, prihvaćaju različitost, prilaze jedan drugom s osmjehom, gdje se uspjeh drugog prihvaća kao motiv za vlastiti napredak, gdje nema podjele ni manipulacije. Tri dana po završetku tog sajma pitamo se što je u stvari alternativa - taj drugačiji svijet u kojem smo živjeli ili ovaj u kojem smo sada?

Do sada najsnažnija potražnja za izlagačkim i programskim sadržajem govori da je ovogodišnji sajam s temama Organica, Kronoplja i Alterna dobio obrise pokreta.

Kada vam izlagač koji je lider na domaćem tržištu pošalje poruku: bilo je fantastično! Program koji ste imali je najjača tematska konferencija u regiji i jedna od najjačih u Europi i kada praktično svi  slovenski izlagači već sada rezerviraju izlagački prostor za sljedeću godinu, onda imate objektivnih razloga smatrati da ste postigli tržišni uspjeh.

Činjenica je da se projektni tim ovog sajma uvijek nalazio u sličnim situacijama odnosno pred izazovom kako sljedeće godine povećati kvalitetu ponude kada se ovogodišnje ostvarenje čini kao vrh vrhova. Svjedoci smo da su to do sada uspijevali, a hoće li tako biti sljedeće godine?

Možda sve intenzivnije razmišljanje da Zagrebački Velesajam ovakav tematski sajam organizira dva puta godišnje - u jesen u Zagrebu, a u proljeće u nekom drugom gradu, dodatno poveća sadržajnu atraktivnost. No, tome zasigurno može doprinijeti održavanje cjelodnevne Konferencije pod nazivom Drevne tehnologije i budućnost čovječanstva koju Mystic projektni tim priprema za rujan sljedeće godine s gostima: Valery Uvarov, Rusija - Ruske piramide; Michael Tellinger, Južnoafrička Republika - Megalitni krugovi i besplatna energija; Semir Osmanagić, Bosna i Hercegovina/SAD - Energija piramida te Klaus Dona, Austrija - Neobjašnjeni artefakti prošlosti.

Vidjet ćemo, ali jedno je sigurno - sajam MYSTIC-ORGANICA ide dalje.


FOTOGRAFIJE SA SAJMA USKORO U NAŠOJ GALERIJI.

Galerija

ADRESA JE OZNAČENA NA KARTI