Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

O nama

HUPED je strukovno udruženje terapeuta i iscjelitelja sa zadatkom podizanja kvalitete terapeutsko-iscjeliteljskih usluga i zaštite prava korisnika tih usluga. HUPED (Engl. CRONES) je registriran 28. 02. 2000. g. pri Ministarstvu pravosuđa. Djeluje kao krovna organizacija za područje nekonvencionalne medicine u Hrvatskoj.
Od 2012.g. HUPED postaje podružnica EUROPSKOG UDRUŽENJA ZA PRIRODNU, ENERGETSKU I DUHOVNU MEDICINU - EUPED i to sa pravnom osobnošću dok od 2016.g. podružnica HUPED postaje sastavni dio EUPED-a. Pri tome je HUPED kao podružnica EUPED-a preuzela sve članske strukture i rukovodstvo prijašnjeg HUPED-a.
Po tome modelu EUPED je usmjeren na otvaranje podružnica po državama EU i cijelog kontinenta. EUPED je također sastavni dio međunarondne organizacije IPED. Sve podružnice u svim državama su bez pravne osobnosti.


U okviru HUPED-a je registrirano preko 60 različitih terapijsko iscjeliteljskih pristupa poboljšanju zdravlja i kvalitete života (u okviru posebnih sekcija) te više od 1000 profesionalnih iscjelitelja terapeuta, zatim nekoliko tisuća onih koji su još u procesu edukacije te više desetaka tisuća onih koji su prošli razne programe edukacije no stečeno znanje primjenju samo za svoje osobne potrebe.


REGISTAR KVALIFICIRANIH TERAPEUTA i ISCJELITELJA izvrstan je vodič korisnicima ovih usluga do stručne i kvalitetne usluge. Iskustvo sa terena je pokazalo da iscjelitelj koji nije član HUPED-a najčešće nije pravi iscjelitelj. Kriteriji za učlanjenje su previsoki.
U slučaju da ste nezadovoljni sa radom i nekim od naših članova onda smo u mogučnosti da pogrešku u radu koja se je desila korigiramo. Za sve ostale slučajeve obratite se direktno državnom odvjetništvu, financijskoj inspekciji ako niste dobili račun, Ministarstvu zdravstva te drugim državnim službama ovisno o kakvoj vrsti prevare se radi.


Do danas smo organizirali 14 međunarodnih kongresa o suradnji klasične i nekonvencionalne medicine, skoro sva pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH te Ministarstva pravosuđa (6. kongres) i Ministarstva znanosti te Grada Zagreba (7, 8, 9, 10 i 11. kongres).

9, 10 i 11. kongres su održani za Zagrebačkom Velesajmu u rujnu 2011., 2013. i 2015.g. U fotogaleriji na našim web stranicama dostupne su fotografije sa ovih događanja.

8. kongres je održan 22. i 23. 10. 2010. na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu sa više od 300 sudionika iz 9 zemalja. To je bio susret znanstvenika, liječnika i stručnjaka nekonvencionalne medicine iz cijele regije.

7. hrvatski kongres o suradnji klasične i nekonvencionalne medicine održan je 7. i 8. 06. 2008. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu sa preko 500 sudionika. Pokrovitelji kongresa su bili Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo znanosti i Grad Zagreb.


HUPED je isto tako i partner Zagrebačkom Velesajmu u organizaciji sajma MYSTIC - 1. pa sve do 8. međunarodni sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti, Zagrebački velesajam, rujan 2010. do 2017.g. Naš je zadatak kao partnera brinuti se da su izlagači na sajmu u području nekonvencionalne medicine dovoljno stručni i kvalitetni.

MYSTIC- 1. međunarodni sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti (Zagrebački velesajam, 22 do 26. rujna 2010.g.) okupio je više od 125 izlagača iz 7 zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije te Indije, Njemačke i Španjolske. Ovaj sajam je postavio nove i znatno više standarde u području sajmova ove tematike te se nipočemu ne može usporediti s raznoraznim sajmovima ezoterije gdje je više naglasak na vidovnjavštvu, tarotu i bacanju graha... 2, 3, 4, 5, 6 i 7. sajam još su više doprinjeli kvaliteti izlagača, a popratni sadržaj u obliku predavanja, demonstracija rada i naših stručnih kongresa privukli su veliki broj posjetitelja.

Slike sa sajmova su također dostupne u fotogaleriji slika na našim web stranicama.