Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

Apiterapija prevencija i iscjeljenje

Apiterapija prevencija i iscjeljenje

Apiterapija je jedna od uspješnih metoda tradicionalne medicine (pored fitoterapije, akupunkture, tradicionalne domaće medicine i drugih), koja se bavi preventivom i iscjeljenjem proizvodima medonosne pčele (med, pčelinja pelud, matična mliječ, pčelinji vosak, propolis  i pčelinji otrov) i preparatima kao ljekovitim sredstvima na bazi njih.
Pojam api...podrazumeva pčelu od latinske riječi Apis, a odnosi se na Apis melifera, što doslovno znači medonosna pčela.
Dakle, sam pojam označava terapiju-upotrebu mjera, sredstava i postupaka koji suzbijaju i isceljuju bolesti kod ljudi.
Znači, u suštini, jednostavno rečeno, apiterapija podrazumijeva primjenu terapije medonosnom pčelom i njenim darovima na poboljšanje zdravlja i oporavak oboljelog čoveka.

Ćelije ljudskog organizma regeneriraju se samo ukoliko se ishranjuju za to neophodnim materijama. U protivnom se ne obnavljaju ili se nekontrolirano ponašaju. Med i ostali proizvodi pčela i prirode (pčelinja pelud,matična mliječ, propolis, pčelinji vosak) sadrže sve što je potrebno organizmu (glukozu, fruktozu, nezasićene masne kiseline-vitamin F, aminokiseline, protein gamaglobulin, kompleks svih vitamina, mineralnih soli, oligoelemenata i minerala). Nedostatak samo jedne od ovih materija izaziva poremećaj u organizmu i raznovrsna oboljenja. Tako na primjer,nedostatak samo jednog od oligoelemenata dovodido teških poremećaja pa i smrti, jer su oni katalizatori i regulatori svih vitalnih procesa.

"Kada zvanična i narodna medicina ne mogu pomoći vašem zdravlju,obratite se apiterapiji! Pri pravilnom izboru i primjeni pčelinjih proizvoda u svakom slučaju ćete dobiti pozitivan terapijski efekat."   (Prof.dr.Stojmir Mladenov)

Kontakt osoba: Mira Kosinožić, 091/919-5953