Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

ATLASPROFILAX - Dr. Blago Karlić, E.M., bacc. radiology i atlasprof pri međunarodnoj organizaciji - IVDA

ATLASPROFILAX - Dr. Blago Karlić, E.M., bacc. radiology i atlasprof pri međunarodnoj organizaciji - IVDA

Dr. Rene Claudius Schümperli, E.M., rođen u Zurich-u, otkrio je 1993. godine da gotovo svi ljudi imaju minimalno bolni pomak prvog vratnog kralješka. Na cijelu ovu za nas revolucionarnu ideju, metodu, potaknula ga je dugogodišnja borba sa vlastitim zdravljem i općenito problemi lokomotoronog sustava koje vuče još iz mladih dana. Prošavši sve moguće konvencionalne medicinske tretmane, izučavajući kiropraktiku i vitalogiju nije se zadovoljio rezultatima, a nakon pojedinih tretmana se i lošije osjećao.

Godine 1994. Rene je razvio AtlasPROfilax® metodu, siguran postupak za korekciju prvog vratnog kralješka u samo jednom tretmanu, za što je dokaz više od nekoliko milijuna terapijskih postupaka provedeno na globalnoj razini, diljem svih kontinenata!

Rene C. Schümperli je uvjeren, da je teoretski svako ljudsko biće u problemu jednim velikim dijelom zbog „luksacije“  prvog vratnog  kralješka!

Za ovu nevjerojatnu tvrdnju, naravno pod velikom sumnjom, pokazuje zanimanje prof.dr.sc. M.M. Reiner Seibel, dr.med. spec. radiologije i neurokirurgije, na radiološkom institutu u Mülheim-u pri sveučilištu Witten-Herdecke u Njemačkoj.

Pomoću najmodernijih metoda skeniranja (magnetnom rezonancijom-MRI, putem višeslojne kompjutorizirane tomografije (MSCT) koristeći i 3D tehnike za  rekonstrukciju, više od pet godina je trajala analiza prije i poslije provedenog postupka  AtlasPROfilax®  metode!

Na tim prvim koracima je uočena minimalna dislokacija, apozicija atlasa te utvrđeno da nema razloga za zabrinutost tijekom provedbe postupka. Metoda je apsolutno sigurna.

Ovim istraživanjem je potvrđena malrotacija kod preko stotinu pregledanih pacijenata u većoj ili manjoj mjeri. Provedeno je jedno vrlo ozbiljno istraživanje, na respektabilnom Institutu, od međunarodno priznatog stručnjaka iz područja radiologije i kirurgije.

Budući da je proveden veliki broj različitih studija te dokazana zakrenutost atlasa lijevo anteriorno i kaudalno, desno posteriorno i proksimalno, uz još neke varijacije, iznijeti ću moja zapažanja kod nekih bolnih stanja!


Cijeli rad na temelju kojega mi je dodijeljeno stručno priznanje DOKTOR ENERGETSKE MEDICINE možete pročitati u PDF formatu na linku: Dokazi o uspješnosti AtlasPROfilax metode kod medicinskih bolnih stanja prije i nakon korekcije atlasa


Ovdje ću sada iznjeti ukratko samo zaključke cijelog istraživanja, a u stručnom radu možete pročitati sve detalje kao i izjave liječnika specijalista sa kojima dugi niz godina surađujem i koji mi šalju svoje pacijente i prate kasnije učinkovitost metode.

Atlasprofilax metodom se bavim intenzivno već pet godina te tako pratim različita bolna stanja kod klijenata (pacijenata) različitih dobnih skupina. Posebno me dojmila promjena posture (držanja) tijela po primjeni atlasPROfilax metode, ispravnom pozicioniranju atlasa, tako da sam odlučio provesti istraživanje!

Pored minimalnog bolnog položaja atlasa, među ostalim uzrocima loše posture uključujući  i prirođene uzroke kao što su prekobrojni kralješci, vratno rebro, kraća noga (funkcionalno kraća noga) ali i traume kao što su trzajne ozljede, udarci, padovi pa i emocionalna stresna stanja, mogu također utjecati na pojavu loše posturalne pozicije.

Loša postura tijela uzročnik je bolnih tjelesnih stanja i disfunkcije tijela. Mehanički stres i disfunkcija pojedinog dijela tijela narušavaju posturu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Na slici je vidljiva postura tijela djevojčice prije i poslije tretmana.

Dobra postura je onaj stav tijela u kojem su različiti segmenti tijela, glava, vrat, prsa i trbuh uravnoteženi okomito jedan na drugoga, tako da se težina prenosi uglavnom na koštanu strukturu s ciljem što manjeg opterećenja mišića i ligamenata i drugih segmenata tijela. Da bi se održao takav stav, posturalni mišići (antigravitacijski) moraju biti u stanju konstantne aktivnosti, u tzv. posturalnoj aktivnosti. Naravno uz pravilno poravnanje segmenata tijela i njihovu uravnoteženost, koja se postiže ulaganjem minimalne snage uz maksimalnu efikasnost.

Ispravan stav podrazumijeva poziciju glave točno iznad zdjelice kao i ramenog obruča iznad razine zdjelice.

Posturu čini lokomotorni sustav odnosno sustav organa za kretanje (Lat. positura – položaj)

Korekcijom, minimalno bolnog pomaka, zakrivljenosti atlasa uspješno se u preko devedeset posto slučajeva korigira postura tijela i dovodi u najoptimalnije moguće  stanje! Govorimo o postotku ispitanog uzorka.

Uočava se rasterećenje cjelokupne muskulature leđa, koju često nalazimo u jakom spazmu pri konzultaciji i provedenim testovima, od okciputuma do kukova.

U najvećem broju slučajeva se radi o desnoj strani tijela, što dokazuju i naši testovi i mjerenja.

Poboljšanje posturalnog držanja značajno utječe na rasterećenje skoliotičnih kralježničkih stanja pogotovo djece i mladih koji nisu dosegli zrele godine.

Uz navedene slučajeve kod  kojih  je učinjena ova mini studija pratio sam nekoliko stotina klijenata (pacijenata). Nasumično je odabrano preko stotinu klijenata (pacijenata) različite dobi i različitih zdravstvenih tegoba.  Rezultati mjerenja su bili u preko devedest posto slučajeva pozitivni u smislu poboljšanja posture tijela, a time i izjednačenja dužine nogu.

Uz niz poboljšanja, korekcijom položaja prvog vratnog kralješka, posebno me zaintrigiralo to što se u preko 95% slučajeva dešava poboljšanje posture tijela kako u nultom stavu tako i u nultom stavu u profilu.

Potom mogu zaključiti da dolazi do izjednačenja dužine nogu, a u preko 95% slučajeva nalazim razliku u dužini nogu. Kod preko 90% klijenata nalazim razliku u dužini lijeve i desne noge. Desna noga je u preko 90% slučajeva duža (naravno tu se radi o kompenzacijskoj razlici) što se korigira nakon korekcije atlasa i u pravilu ostaje trajno korigirano. Praktično su svi pacijenti potvrdili i pokazali veću “izlizanost pete” desne cipele.

Savjetovano je svakom pacijentu ostati fizički aktivan te koristiti i druge vrste terapija da bi se pozitivni učinci metode još više pospješili tijekom vremena, a i očuvali!

Zaključno, provedbom korekcije atlasa dokazano je olakšano kretanje tijela, manje zamaranja, bolje i uspješnije obavljanje zadataka, što čini naravno, i veće životno zadovoljstvo. Tijelo se puno lakše opušta i odmara, poboljšan je san i manje je tegoba općenito. Postizanje boljeg i prirodnijeg stava, posture, vodi ka optimalnijem utrošku energije.


ATLASPROFILAX CENTAR SPLIT i DUBROVNIK
tel: 092/297-4487, 091/122-2001

Atlas specijalisti: Dr. Blago Karlić, E.M. i Tereza Milanović-Litre