Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

HIJAMA CUPPING TERAPIJA

HIJAMA CUPPING TERAPIJA

PREGLED KLIJENTA PO DOLASKU
Tretman klijenata u našem centru se sastoji kao prvo od pregleda klijenta, zatim analize stanja te određivanja terapije koja se određuje ovisno o vrsti i težini slučaja.
Ukoliko je klijent duhovno obolio tretman se sastoji od čitanja Kur'anskih ajeta (rukja) u trajanju od sat vremena pa na više. Nakon toga slijedi program terapije kako bi se klijent duhovno očistio. Ukoliko se radi o HIJAMI odnosno HIDŽAMI potrebno je prvo očitati nalaze da bi se znalo koje je točke potrebno raditi.

TRETMAN HIJAME
Prije nego se započne tretman hijame potrebno je napraviti pripreme kako bi klijent bio spreman za tretman izvođenja hijame.
Postupak hijame počinje dezinfekcijom stola na kojem se ona izvodi te kompletno dezinfekcije opreme koja se koristi na tretmanu. Radimo i dezinfekciju dijelova tijela na kojima izvodimo hijame. Zatim stavljamo vakum čaše na mjesta gdje je potrebno tretirati bolesti ili gdje je potrebna detoksikacija organizma. Iz čaša izvučemo zrak te ostavljamo da vakum u čašama stoji oko 5 minuta. Nakon toga skidamo čaše i blago režemo po koži do maksimalno 1 mm te ponovno vraćamo čaše na mjesta kako bi napravili detoksikaciju, pojačali organizam te kako bi otklonili bolove. Čaše drzimo od 5-10 minuta ovisno o stanju klijenta. Zadnji korak je skidanje čaša da bi uklonili toksine koji su se nakupili u čašama.


ŠTO JE HIJAMA CUPPING?

Na arapskom HIJAMA odnosno HIDŽAMA znači isisavanje, a vrši se pomoću mokrih posudica u koje se usisava krv preko kože i time se čisti kardiovaskularni sustav. Hijamom se iz tijela izvlači zgrušana krv a postoji i legenda koja kaže kako je prorok Muhamed bio zagovornik hijame rekavši da ne postoji bolja terapija od nje. Puštanje krvi je univerzalna terapija (lat. Mission sanguinis, minutia engl. Bloodletting) i u načelu predstavlja zahvat kojim se iz organizma odstranjuje manja količina krvi u terapeutske svrhe. Ovo je jedan od najstarijih terapeutskih zahvata.
Danas o hijami govore najeminentniji stručnjaci koji su uspjeli organizirati svjetske simpozije na temu hijame – drevne metode kako bi definirali standard rada te kako bi objasnili medicinske učinke hijame kod pacijenata.


Hijama pozitivno djeluje kod:

 • opuštanja mišičnog tkiva
 • aktiviranja imunog sustava 
 • čuvanja našeg zdravlja
 • kroničnih problema s kralježnicom
 • poticanja detoksifikacije
 • aktiviranja kožnog i limfnog sustava
 • čiščenja vena, kapilara i arterija
 • uklanjanja blokade debelog crijeva
 • poboljšavanja tonusa mišića
 • smanjenja oteklina
 • isušivanja čireva
 • isisavanja zmijskog otrova ili uboda pčele
 • poboljšanja tonusa mišića
 • oslobađanja od glavobolje
 • smanjenja astme, bronhitisa, visokog krvnog tlaka
 • smanjenja anksionznosti i depresije
 • poticanja mentalne sposobnosti
 • povečanja fizičke spremnosti i snage
 • sprečavanja upalnih procesa

KAKO DO NAS?

Očekujemo Vaš dolazak u ulici Britanski Trg 9 u Zagrebu. Za sve ostale informacije molimo nazovite broj telefona: 099/3081-977 ili nas kontaktirajte preko e-maila: sherif.adel178@gmail.com


TKO RADI TERAPIJE?

Dr. Sherif Mohammed Askar, E.M. jedini je licencirani terapeut Hijame (capping) na području Hrvatske, a vjerujemo i šire. Licence izdaju HUPED i sejh Khalid Al Hebshi Sadijske Arabije na podrucju Hrvatske. Rođen u Kairu (Egipat), Osnovnu školu završava 1992. godine te upisuje srednju školu prirodnih znanosti biologije, fizike, kemije i matematike. Nakon završetka srednje škole, upisuje pedagoški fakultet, smjer prirodnih znanosti i edukacije u Kairu (Egipat).
Završava fakultet 1999.g. i odmah se zapošljava kao nastavnik na institutu Al-Azhar. Uspješno brani magistarski rad 2002.g. iz psihologije u Kairu. Iste godine upisuje edukacijski program ECDL, a inženjerstvo za internet mreže završava 2008.g. i punih šest godina radi u struci.
Za vrijeme boravka u Hrvatskoj završava alternativnu medicinu po Londonskom programu, dobija licencu i dozvolu za rad (2016.) na polju egzorcizma od HUPED-a. Sljedeće godine, 2017., uspješno polaže ispit iz predkliničke i kliničke medicine te dobiia dvije značajne idžaze (dozvole), onu za ispravan način učenja rukje i tretiranja pacijenta tokom rukje od šejha Khalida Al Hebshi-ja iz Rijada te za ispravno učenje Kur’ana od šejha Hamed Chary Rahim-a iz Medine. Rukjom (egzorcizam) se intenzivno i službeno bavi šest godina.
24.01.2020.g. nakon višegodišnjeg istraživačkog i terapeutsko iscjeliteljskog rada dobiva najviše stručno priznanje u području energetske medicine te postaje "DOKTOR ENERGETSKE MEDICINE" i član APED-a kao predavač i voditelj ŠKOLE HIJAMA CUPPING TERAPIJE.