Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

HOMEOPATIJA i AKUPUNKTURA

HOMEOPATIJA i AKUPUNKTURA

ANAMARIJA TUŠEK: Studij iz klasične i kliničke homeopatije završila sam u Zagrebu, u HUPED-u. Tamo sam uspješno završila i edukaciju iz Tradicionalne kineske medicine, koja obuhvaća akupunkturu, akupresuru, elektroakupunkturu i Tui-na terapiju.
 


KAKO VAM MOGU POMOĆI?

Prirodnim rješavanjem zdravstvenih tegoba i potpora zdravlju uz individualni pristup. Koristim i dajem usluge iz područja homeopatije, akupunkture, cupping-a, Bachovih kapi, Schuesslerovih soli i analize lica.
 


ZANIMLJIVOSTI O HOMEOPATIJI

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, homeopatija je po broju svojih korisnika druga metoda liječenja u svijetu, odmah iza kineske tradicionalne medicine, treća je fitoterapija, a četvrta alopatska medicina.

Danas je homeopatija nedvojbeno metoda izbora u tretiranju sportskih trauma. U Europi, kao dio sportske medicine, najviše se prakticira u Njemačkoj gdje je zastupljena u 90 % svih nogometnih klubova Bundes lige.
Svoje mjesto nalazi i u atletici i drugim sportskim disciplinama, gdje pomaže ublažavanju stresa uzrokovanog ekstremnim fizičkim naporima i iscrpljivanjima. Homeopatske remedije pokazuju dokazani protuupalni učinak te se mogu koristiti kao zamjena za protuupalne nesteroidne analgetike.
Lijekovi su izbora u liječenju akutnih stanja kao što su prehlade, razna akutna trovanja i sl. Homeopatija održava zdravlje mišića i zglobova, jača imunitet, usklađuje metabolizam pa se time izbjegava i hormonska terapija, a njezina komplementarnost pomaže učinkovitosti konvencionalnih terapija.
Izbor je i u tretiranju emotivnog stresa kao što je strah, trema, nesigurnost, odvojenost od obitelji zbog svog individualnog pristupa pomaže sportašu otkriti vlastite snage, kreativnost, nadarenost i upornost kao i prihvaćanje poraza i pronalaženje motivacije i snage za nastavak vježbanja.

Usain Bolt, poznati olimpijski sprinter i osvajač mnogobrojnih zlatnih medalja koristi homeopatiju od svoje šesnaeste godine. Rođen je sa skoliozom, zakrivljenjem donjeg dijela kralježnice, što ga čini osjetljivim na bolove u leđima i ozljede.

Sveta Majka Terezija (1910-1997) za života u Kalkuti, u Indiji, iscjeljivala je siromašne i bolesne ljude homeopatijom! Izjavila je da je homeopatija ??jednostavna, učinkovita i jeftina metoda, od neprocjenjive važnosti za siromašne i bolesne ljude?. Sveta Majka Terezija otvorila je 1950. godine dobrotvornu homeopatsku praksu u Kalkuti, gdje je asistirala homeopatskim liječnicima ili sama propisivala homeopatske remedije.

Princ Charles otvorio je 2019. godine holistički centar na svom imanju u Škotskoj, koji pruža usluge homeopatije, refleksologije i akupunkture! Centar je otvoren pod imenom The Dumfries House Health and Wellbeing Centre. O homeopatiji je pisao: "Homeopatija pruža holistički pristup koji stavlja pacijenta u središte, uz mali rizik, niske troškove i minimalnu tehnologiju. Stoga zdrav razum nalaže da se homeopatske bolnice sačuvaju u interesu zdravlja nacije."

Dobro je poznato da engleska kraljevska obitelj već generacijama koristi i zagovara primjenu homeopatije, a kraljica uvijek putuje u pratnji svog homeopata.

 


KONTAKT INFORMACIJE:
Anamarija Tušek

Mob: 098/738556,
Web: https://arytha-home.hr/


 

Galerija

HOMEOPATIJA i AKUPUNKTURA HOMEOPATIJA i AKUPUNKTURA HOMEOPATIJA i AKUPUNKTURA