Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

Ivo Medvešek - bioenergoterapija i radiestezija

Ivo Medvešek - bioenergoterapija i radiestezija

Upravo se navršava 60 godina aktivnog bavljenja komplementarnom medicinom i alternativnim tehnikama Ive Medvešeka, kako kaže, zahvaljujući činjenici da mu se, čega se dobro sjeća, 18. kolovoza 1957. godine negdje između 14 i 16 sati promijenio život za 180 stupnjeva. Još nije navršio ni 13 godina, a rođen je 20. rujna 1944. u Zagrebu, kada je shvatio da može sagledati događaje - koji su se dogodili, koji se upravo zbivaju i koji će se dogoditi. Tada je kao medij počeo "gatati" osobama koje su to tražile, a kao alat u radu koristio je igraće karte za šnaps ili belot.

Osobe koje su mu se obratile, trebale su izmiješati karte i pri tome misliti na događaj o kojem su htjele više saznati, ali pri tome nisu smjele njemu reći što ih zanima. Govorio im je o problemima, ne znajući što ih zanima. Danas, kaže Medvešek, itekako dobro zna da su te osobe, miješajuće karte i misleći na događaj, u karte unosile svoj elemental, a on ih je čitao. Naravno, mnogi od njih su nakon nekoliko mjeseci opet zatražili usluge jer im se rečeno ostvarilo.

Nakon toga ga je znatiželja ponijela prema gatanju iz šalice kave. No, nije gledao oblike nastale u talogu niti ih objašnjavao. Isto tako je "čitao" elementale koji su ostali kao trag na šalici iz koje je kava popijena. Nitko ga nije tome učio, i danas to može, ali mu, tvrdi, to ne čini veliko zadovoljstvo.

Prije trideset godina, sada davne 1987., njegova majka je u novinama pročitala da će na zagrebačkoj Trešnjevci 19. ožujka biti održan tečaj radiestezije Drage Fabijanića uz kojeg su bilo još Smail Dubravčić, Ivana Galić i Ivan Kolak. Medvešek ističe kako je Smail na njega ostavio jaki dojam budući da je govorio o energetskoj dijagnostici tijela koja itekako pomaže u radu s ljudima koji žele rješenje svojih zdravstvenih problema.

Godine 1988. u Zagreb je došao Keith Sherwood i tom prilikom je održao seminar o iscjeljivanju s naglaskom na čakre - kola života. Kako je Medvešek u to vrijeme već puno znao o čakrama, zahvaljujući pročitanim tekstovima Leadbeatera, svojevremeno tajnika svjetskog sjedišta Teozofskog društava u Adjaru nedaleko Madrasa u Indiji, sada je mogao usporediti istočnjačko (arhaično) i zapadno - njemu bliže, tumačenje.

Vladimir Golac, devedesetih godina prošlog stoljeća, uveliko reklamira i uči ljude reiki, pa tako i Ivu Medvešeka. No, inicirat će ga u 1. i 2. stupanj tek 1996. i 1997. godine Engleskinja Shimara Kumara. Ponudila mu je i inicijaciju u 3. stupanj koji je odbio budući da je smatrao kako je reiki način života koji nije mogao živjeti 24 sata na dan. Na opće čuđenje i snebivanje prisutnih, Shimara ne samo da je prihvatila njegovo objašnjenje već je naglasila kako će se itekako uspješno baviti iscjeljivanjem bioenergijom na svoj način. I toga se Medvešek i dalje pridržava te uspješno iscjeljuje.

Susret s bioterapeutom Bogdanom Sredićem slijedi 1989. godine u Topuskom, lječilištem s jednom od najboljih ljekovitih termalnih voda u Europi (Vishi, Lipik, Karlowe Vary i Topusko su na vrhu). Promatrao je kako Sredić radi s djecom u termalnoj vodi. Tada odlučuje i sam iskušati svoje sposobnosti i ostao je zatečen jakim učinkom kombinacije bioenergije i termalne vode, odnosno iscjeljivanjem u termalnoj vodi na ubrzano zacjeljivanje operiranih Ahilovih peta kod bolesnika.

Prilikom boravka u Krapinskim Toplicama 1992. godine, Medvešek koristi stečeno iskustvo iz Topuskog i pomaže starijim ženama oboljelim od artroznih promjena što se najbolje vidjelo kada su se opet mogle baviti ručnim radovima. Bioenergija i termalna voda učinile su čuda.

Nakon što su 1997. godine na našem tržištu objavljene knjige američke znanstvenice i iscjeliteljice Barbare N. Brennan, u njima je našao potvrdu svoga rada.

Rad bioenergijom, smatra Medvešek, svakako treba upotpuniti drugim tehnikama kako bi se ubrzalo i pojačalo iscjeljivanje. Tako važno mjesto zauzimaju sljedeće tehnike:

1. Travarstvo (fitoterapija) koje često preporuča svojim strankama ponosno ističući kako je o travarstvu puno naučio zahvaljujući Sadiku Sadikoviću, autoru knjige Naravno zdravlje u kojoj su objavljeni stari narodni recepti i savjeti za liječenje ljekovitim travama, od kojeg je prihvatio i liječenje ilovačom za koje kaže da je u nekim slučajevima čudotvorno;

2. Masaža - bilo ručna, bilo energetska, itekako će pridonijeti uspješnosti iscjeljivanja jer će tako obrađeno tijelo lakše proihvatiti bioenergiju;

3. Kiropraktika je neminovna u nekim slučajevima.

Ivan Medvešek je i predavač u HUPED-ovoj ŠKOLI BIOENEGOTERAPIJE o kojoj više možete sazati na linku: UVOD U BIOENERGOTERAPIJU.

KONTAKT INFORMACIJE:
tel: 091/2523391