Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

MAGNETOTERAPIJA

MAGNETOTERAPIJA

Poznato je da planeta Zemlja ima svoje magnetsko polje i da se polovi tog magnetskog polja nalaze nedaleko geografskih polova. Iako uzrok postojanja Zemljinog magnetskog polja nije sigurno utvrđen, današnja znanost raspolaže nizom dokaza da boravak živog organizma izvan tog magnetskog polja unosi izvjesne nepravilnosti u odvijanje bioloških procesa u organizmu.

Korištenje magnetskog polja permanentnih magneta u terapijske svrhe seže u razdoblje stare kineske, grčke i egipatske kulture od prije nekoliko tisuća godina. Od tada pa do danas istraženo je i opisano niz postupaka koji korištenjem magneta mogu popraviti narušeno zdravstveno stanje, u nekim slučajevima vrlo uspješno. Najpoznatiji istraživači korištenja permanentnih magneta kao magnetske terapije, novijeg datuma, uz mnoge druge u posljednjih 400 godina, su Dr. Albert R. Davis i Walter C. Rawls.

Dr. Davis je 1936. godine, kroz niz pokusa na laboratorijskim životinjama otkrio da magnetski sjeverni pol i magnetski južni pol imaju bitno različito djelovanje na žive organizme; životinje, ljude, biljke, pa čak i na sjemenje. Temeljno otkriće na kojem nastaje teorija bio magnetizma jest, da jedan pol magneta stimulira biološke procese, dok drugi pol djeluje suprotno. Tablica pokazuje nekoliko takvih primjera:

SJEVERNI POL:

 • Ublažava bolove
 • Potiče lužnatost
 • Ublažava simptome
 • Zaustavlja infekciju
 • Potiče iscjeljenje
 • Povećava razinu kisika u stanicama
 • Potiče djelovanje melatonina
 • Djeluje opuštajuće

JUŽNI POL:

 • Jača bolove
 • Potiče kiselost
 • Jača simptome
 • Jača infekciju
 • Usporava iscjeljenje
 • Smanjuje razinu kisika u stanicama
 • Potiče tjelesne funkcije
 • Djeluje stimulirajuće

Magnetizam se tradicionalno koristi kod poremećaja kao što su:

 * Alergije * Anemija * Astma * Sinusitis * Lajmska bolest * Akne * Psorijaza * Migrene * HIV * AIDS * Aritmija * Dijabetes * Gripa * Kronični umor * Herpes * Fibromialgija * Alzheimerova bolest * Carpal tunel * Kronična bol * Išijas * Gastritis * Refluks * Ulcerozni kolitis * Crohnova bolest * rak * bolovi u leđima * artritis * reumatizam * varikozne vene * loša cirkulacija * probavni poremećaji * plućni poremećaji * kožni poremećaji * gljivica * paraziti * simptomi menopauze i PMS * žljezdane disfunkcije * zamor nadbubrežne žlijezde * stres * Parkinsonova bolest * visoka razina kolesterola * impotencija * hepatitis * seksualni poremećaji * neplodnost * nizak libido * meningitis * tendonitis * teniski lakat * neravnoteža pH * ulkusi * depresija * anksioznost * emocionalna pitanja * autizam * poremećaj pozornosti * energetska neravnoteža *

i mnogi drugi …


Korištenjem negativnih i pozitivnih polariteta moguće je oporaviti zdrava metabolička stanja primjenom bio-magnetskih polja srednjeg intenziteta, proizvedenih magnetima od 1.000 do 15.000 Gaussa, primijenjenih u paru na specifične dijelove tijela zvane „Biomagnetski parovi“. Primjenom ovih “biomagnetskih parova” na određenim točkama tijela dopušteno je ponovno uspostavljanje odgovarajućeg pH u tom području, a kad su prisutni, patogeni ne mogu preživjeti u ovom pH okruženju, stanice postaju zdrave i tijelo se počinje samozacjeljivati, iznenađujuće brzo.

Konačno, proces ozdravljenja događa se kada je pH uravnotežen i dostigne optimalnu razinu koja određuje dobrobit osobe, koja je prije terapije izmijenjena prisutnošću patogenih mikroorganizama koji su iskrivili razinu kiselosti i alkalnosti (pH) od organa.

Danas znamo da je naše tijelo vrlo složeni bio električni mehanizam i da svaka stanica tijela ima svoje električne karakteristike. Na membrani zdrave stanice tkiva vlada tzv. membranski potencijal koji iznosi prosječno – 80 mV. Budući da su elektricitet i magnetizam uzročno-posljedično čvrsto povezani, svaka promjena u magnetskom polju oko stanice, uzrokuje i promjene električnog stanja stanice. O magnetskoj terapiji napisano je mnogo knjiga, no naš je cilj opisati jedan potpuno novi pristup korištenja magneta u terapijske svrhe koji je otkriven prije dvadesetak godina.

Dr. Richard Broeringmeyer

Sve je počelo otkrićem Dr. Richard-a Broeringmeyer-a, liječnika u američkoj svemirskoj agenciji - poznatoj kao NASA. On je otkrio da astronauti koji su prije polijetanja prošli vrlo rigorozne medicinske testove, po povratku imaju jednu tjelesnu anomaliju, koja se nakon kraćeg vremena normalizirala. Ustanovio je da je kod astronauta jedna noga nešto kraća, 1-2 cm i potražio je uzrok toj pojavi koja do tada nije izazivala ničiju pažnju, jer je ta promjena s vremenom sama nestajala.

Dr. Broeringmeyer je primijetio da djelovanje magneta na tijelo astronauta, nakon izvjesnog vremena uklanja spomenutu anomaliju, te je zbog toga sumnja pala na izostanak Zemljinog magnetskog polja u svemiru, kao uzrok toj pojavi. Djelovanjem magneta na tijelo stanje se vraćalo u normalu, pa se nametao zaključak da izostanak magnetskog polja Zemlje stvara magnetsku polarizaciju unutar tijela, kao uzrok opisanoj pojavi. Također, Dr. Broeringmeyer je otkrio da je pH (kiselost/lužnatost) stanje dijelova tijela povezano sa efektima koje magnet ima na tijelo. Ustanovio je povezanost pH stanja pojedinih dijelova tijela i njihovih zdravstvenih funkcija, te došao do zaključka da magnetska polarizacija vodi prema patološkom stanju.

Poznato je da povećanu kiselost stvara koncentracija vodikovih iona, H ⁺, (H-plus), dok do porasta lužnatosti dolazi koncentracijom iona OH‾ (OH-minus). Budući da magneti mogu mijenjati električni potencijal u biološkom tkivu, nametao se zaključak da se magnetima može vratiti narušena ravnoteža bio-električnih potencijala, koja stvara podlogu za razvoj patološkog stanja. Zbog činjenice da sjeverni pol magneta privlači H-plus ione, taj pol nazvan je negativnim, dok je južni pol koji privlači OH-minus ione, nazvan pozitivnim magnetskim polom. Uobičajeno je da se sjeverni magnetski pol – negativni – označava crnom bojom, a južni – pozitivni pol, crvenom bojom. Kako izgledaju magneti za BMP terapiju vidi se na slici na početku stranice.

Dr. Isaac Goiz Duran

Korektivno djelovanje magneta potvrdilo je zaključke Dr. Broeringmeyer-a i tako je 1988. godine počela era revolucionarne terapijske metode koju je usavršio meksički liječnik Dr. Isaac Goiz Duran. U svojoj klinici u Mexico City-ju, istražujući uzroke pojavi skraćene noge, našao je način da se ta pojava namjerno izazove stavljanjem magneta na određeno mjesto na tijelu. Skraćena noga bila je pokazatelj da je točka na tijelu, na kojoj se nalazi magnet, mjesto na kojem je došlo do pH poremećaja. Zaključio je da mora postojati druga točka na tijelu, na kojoj će djelovanjem suprotnog magnetskog pola dovesti do izjednačavanja duljine obje noge. Električka polarizacija (polarizacija = razdvajanje polariteta na plus i minus) u organizmu, znači gomilanje H iona - kiselost, na jednoj strani i OH iona - lužnatost, na drugoj strani, ima kao posljedicu stvaranje povoljnih uvjeta za život virusa i bakterija. Kiseli uvjeti indiciraju prisutnost virusa i gljivica, dok lužnati okoliš upućuje na prisutnost bakterija i parazita.

Dr. Goiz Duran je otkrio preko 250 parova točaka na tijelu, koje spaja unutarnja električka energetska veza, na koje se djelovanjem odgovarajućim magnetskim polovima, u trajanju od 30 minuta dolazi do poništenja električke

polarizacije. Na taj način stvara se ravnoteža u količini H i OH iona kojom nestaje koncentracija kiselosti na jednoj strani i lužnatosti na drugoj strani organizma/organa. Svaki biomagnetski par – BMP, točaka na tijelu označava neki zdravstveni poremećaj, te se pravilnim polaganjem magneta može u pola sata stvoriti električna ravnoteža u organizmu, čime nestaju osnovni uvjeti za razvoj bolesti.

Dr. Goiz Duran je koristeći istu zakonitost, definirao i BMP dijagnostiku tako što je opisao postupak kojim je moguće otkriti točke na tijelu na kojima stavljanje magneta uzrokuje skraćivanje noge (najčešće desne), kao indikaciju postojanja još nemanifestiranih simptoma bolesti. Izradio je kartu tijela sa označenim točkama – biomagnetskim parovima koje označavaju neki zdravstveni poremećaj, te tako olakšao pronalaženje suprotne točke na koju treba položiti magnet, da bi došlo do električke neutralizacije, odnosno ozdravljenja. Terapija traje 30 minuta, a po potrebi se postupak ponavlja, ako dijagnostika pokaže da se pH ravnoteža naknadno narušila.


CIJENA MAGNETOTERAPIJE I NAČINI PLAĆANJA - WEB TRGOVINA


Kontakt informacije:

Kontakt osoba: Anita Došljak
Adresa: Dolenska 5, 10290 Zaprešić
Tel: 098/9019-824
Mail: lifestyle.ria@outlook.com