Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

ONLINE PROGRAM ANTISTRES I ZDRAVLJE - HIPNOTERAPIJA I MOTIVACIJA

ONLINE PROGRAM ANTISTRES I ZDRAVLJE - HIPNOTERAPIJA I MOTIVACIJA

ANTISTRES I ZDRAVLJE - PROGRAM PODRŠKE I SAVJETOVANJA

HIPNOTERAPIJA I MOTIVACIJA

Health Human Resources (HHR)
Skype ili uživo

ONLINE program ANTISTRES I ZDRAVLJE podrazumijeva 1 do 6 sesija (Skype) u trajanju 60-120 min. Ciljevi programa su usmjereni na rješavanje konkretnog problema, zatim na pomoć i podršku u rješavanju problema anksioznosti u svakodnevnom životu i na prevenciju stresa na radnom mjestu.

U zavisnosti od konkretnog problema na kome se radi i u zavisnosti od dogovora između instruktora i polaznika programa, odrediće se tehnike i metode koje će se primjenjivati u radu.

Polaznici će naučiti da primjenjuju 40 efikasnih tehnika samokontrole; naučiće tajne i strategije brzog eliminasanja ograničavajućih vjerovanja i štetnih navika; upoznaće zakone povezanosti nesvjesnog, stresnih okidača i bolesti.

- oslobodite se štetnih navika i misli uslovljenim stresom i strahom;

- jednostavno eliminišete anksioznost;

- poboljšate san, metabolizam i cirkulaciju;

- povećajte samopouzdanje i nivo energije

- koristite 40 zdravih odgovora na anksioznost i strah

- obnovite osjećaj slobode, zadovoljstva i radosti

Cijena: 25 EURA

Pravila saradnje:

Garantuje se profesionalna i moralna posvećenost i poštovanje etičkog kodeksa zaštite privatnosti.
Garantovana je profesionalna i etička posvećenost klijentu i u slučaju njegovih finansijskih ograničenja.

Otvorena je usluga besplatne podrške i savjetovanja.

Zakažite besplatne konsultacije 30 min.

Radnim danima i vikendima od 8-20h.
+38269215456

+38267036870

+38267542664

biohealinginstitut@gmail.com

www.biohealing.me

Skype: vule vulevuk

Podgorica, Vukasina Markovica 218
Budva, Jadranski put
Crna Gora
 


Instruktor: Vuksan Vuksanovic

Licencirani i sertifikovani hipnoterapeut, Health human resources (HHR)
konsultant, bioenergo-terapeut.
Magistrirao je filozofiju, zatim je proveo godinu dana na edukaciji Transakcione analize (SATA), zatim dvije godine na edukaciji Transakcione analiza (TA) i tri godine na edukaciji Analitičke psihologije Karl Gustav Jung (BAK). Znanje i iskustvo hipnoterapije I bioterapije stekao je u Srbiji, Hrvatskoj, Rusiji, Francuskoj i Americi. Studirao je i na ISI-CNV International Institute of Hypnosis and NLP i učenik je dr. Marca Pareta. Član je međunarodnih udruženja za energetsku medicinu i hipnoterapiju.

Diploma PROFESIONALNI CERTIFISICIRANI HIPNOTERAPEUT– Akademija za profesionalnu hipnozu, Zagreb, Hrvatska
LICENCA – HIPNOTERAPIJA – HUPED, EUPED
Diploma LIFE COACHING – Akademija za profesionalnu hipnoterapiju, Zagreb, Hrvatska.
Diploma BIOENERGO-TERAPEUT – International Academia for Spiritual Development and Innovative Technologies – Moskva, 3156.
LICENCA – ENERGETSKA MEDICINA – HUPED, EUPED
CERTIFIED SPECIALIST – Hypnosis for Anxieties and Fear – C.N.260787, USA

CERTIFED SPECIALIST - PAST LIFE REGRESSION THERAPIST, CN, 260786, USA

ADVANCE NON-VERBAL HYPNOSIS AND MESMERISM NR.1230519. CERTIFICAT INTERNACIONAL UNVERSITE EUROPEENNE LLP NLP INTERNACIONAL-ISI-CNV-
International Institute of Hypnosis and NLP.
EMERITUS MAGNETISTA MJ – NR.1230519. ISI-CNV-International Institute of Hypnosis and NLP.
MAGNETISTA J – NR.1230519. ISI-CNV-International Institute of Hypnosis and NLP.
QUANTUM PHYSIOLOGY – NR.1230519 -ISI-CNV-International Institute of Hypnosis and NLP.

Članstva:

NGH – National Guild of Hypnotists, International Certified Membership, COUNSULTIG
HYPNOSIS.
HUPED – EUPED
ESTSS – EUROPIAN SOCIETY FOR TRAUMATIC STRESS STUDIES – 3889


Kada govorimo o stresu, riječ je o psihološkom, fiziološkom i bihevioralnom ponašanju individua uslijed detektovanja nedostatka ravnoteže između nadolazećih obaveza i sposobnosti prilagođavanja zahtjevima. Ponavljano izlaganje stresnim situacijama dovodi tijelo i psihu do poremećaja (dijabetes, anksioznost, depresija i kardiovaskularne bolesti).

Stres uzrokuje 90% fizičkih i emocionalnih problema. Lučenjem hormona stresa, naš imuni sistem postaje ranjiv. Strah i napetost umanjuju intelektualnu i emocionalnu produktivnost. Fizička i emocionalna iscrpljenost dovodi do neuspjeha, krivice i patnje.

Psihosocijalni stres čini nas podložnijim emocionalnom i fizičkom bolu koji uslovljava psihosomatske reakcije i umanjuje našu koncentraciju i učinak u toku dana. Simptomi stresa na radnom mjestu manifestuju glavoboljom, bolovima u želucu, umorom ili prekomjernim jedenje i poremećaji spavanja, kognitivno (problemi s koncentracijom, donošenjem odluka, razmišljanjima ili sjećanjima) i emocionalno (osjećajem potištenosti, napetim i razdraželjivim ponašanjem).

Činjenice o stresu:

Stres se naziva „tihim ubicom” jer može uzrokovati srčane bolesti, visok krvni pritisak, bol u grudima i nepravilan rad srca (Chilnick, 2008).
…gubitak kose uzrokovanog stresom koji se može javiti do tri mjeseca nakon stresnog događaja (McEwen, 2003).
Stres čini 30% svih problema s neplodnošću (Bouchez, 2018).
Stres može uzrokovati i debljanje. Otkriveno je da hormon stresa kortizol uzrokuje i nakupljanje trbušne masti i povećanje masnih ćelija, uzrokujući „štetnu“ masnoću (Chilnick, 2008).
Pronađene su korelacije između stresa i prvih šest uzroka smrti: karcinoma, plućnih bolesti, srčanih bolesti, ciroze jetre, nesreća i samoubistava („Kako na nas utiče stres?“, 2016).
Kod djece je utvrđeno da hronični stres ima negativan utjecaj na njihov razvoj zbog smanjenja hormona rasta u hipofizi (Van der Kolk, B. i sur., 2007).
Sama riječ „stress”; proizlazi iz latinske riječi stringers, što znači „čvrsto povući”; (McEwen, 2003).
U slučaju hroničnog stresa, dominantni hormoni se oslobađaju u naš mozak. Ti su hormoni namijenjeni za kratkoročne hitne slučajeve, a ako postoje duže vrijeme, mogu oštetiti i ubiti moždane ćelije (Wallenstein, 2003).
Stres može povećati mogućnost nastanka krvnih ugrušaka jer se napetošću zapravo krv „priprema” za povrede …(Chilnick, 2008).
Hronični stres može izvršiti pritisak na arterije i organe. To se događa zbog inflacije u našem tijelu koju uzrokuju citokini (rezultat stresa) (McEwen, 2003).
Stres je takođe odgovoran za promjenu nivao šećera u krvi, što može dovesti do umora, promjene raspoloženja i metaboličkog sindroma („Kako stres utječe na nas?“, 2016).
Uz pozitivnu raspoloženje, smijehom možemo smanjiti nivo stresa. Ako se smijemo, snižavamo hormone stresa, uključujući kortizol, epinefrin i adrenalin.
Smijeh takođe jača imunološki sistem oslobađanjem pozitivnih hormona (Wallenstein, 2003).
Izvor: The American Institute of Stress (2019)

Činjenice o psihosocijalnom stresu:
Takozvani Wellness programi podučavaju zaposlene tehnikama redukcije stresa na radnom mjestu. Ovi programi dugoročno smanjuju zdravstvene troškove. Sniženi troškovi takođe umanjuju troškove zdravstvene zaštite za poslodavce.
Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije, psihosocijalni stres na radnom mjestu je odgovor na izloženost zahtjevima rada i pritiscima koji nisu u skladu s znanjima i “sposobnostima pojedinaca i koji izazivaju njihovu sposobnost suočavanja” Griffiths, & Amp; Cox, 2003.)
Učinci stresa na radnom mjestu prelivaju se u naše lične odnose i utiču na našu ukupnu produktivnost.
University Duke je objavio istraživanje u kome se dokumentuje da je stres na radnom mjestu odgovoran za preko 70% nezgoda, 50% izostanaka i za više od 300 milijardi dolara povezanih troškova („Činjenice stresa na radnom mjestu“, 2018).

Prevencija stresa na radnom mjestu:

Prevencija stresa na radnom mjestu najuspješnija je u saradnji i kombinaciji organizacionih promjena i individualnog upravljanja stresom, što podrazumijeva saradnju zaposlenika i poslodavca.
Osigurati obuku za upravljanje stresom na radnom mjestu uslov je obostranog napredovanja i osjećaja ličnog zadovoljstva. Istraživanje koje je sprovela kompanija Career Bliss govori da su najsretniji zaposleni u Americi radili za kompaniju – Keller
Williams Realty. Rezultat se temeljio na 10 ključnih parametara, uključujući njihov odnos s upravom, okruženjem na radnom mjestu, nadoknadom, zadovoljstvom poslom i mogućnostima rasta („Forbes“, 2018).