Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

RADIO JASKA: Razgovor sa iscjeliteljem Željkom Marušićem, dr. E.M.

RADIO JASKA: Razgovor sa iscjeliteljem Željkom Marušićem, dr. E.M.

Donosimo prijepis razgovora sa Željkom Marušićem, dr. E.M. na Radio Jaski.


Zadovoljstvo mi je pozdraviti gospodina Željka Marušića, bioenergetičara iz Zagreba, ali i turističkog novinara i urednika i voditelja vrlo omiljene televizijske emisije Željko Marušić i gosti.

- Dobro nam došli i već se veselim vašim zanimljviim odgovorima. Za početak: što je to bioenergija i možete li dokazati njene učinke?

Bioenergija postoji od pamtivijeka. Sjetite se bolnog zuba i kako ste dlan stavili na lice i bol je popustila. Da, to je bioenergija. Riječ je o životnoj energiji, ono što nas čini živim, živahnim ili bolesnim, osvisno o tome koliko je imamo.

Žao mi je što se, osim vojnih znanstvenika, obični znanstvenici ne usude posvetiti proučavanju bioenergije. Naime, znanost nisu samo formule. Znanost su i nevidljva energija poput električne struje koju ne vidimo sve dok ne zasja žarulja ili se užari električna ploča. A osjetimo je ako dođe do strujnog udara.

Tako je i s bioenergijom. Ne vidite je, a osjetite je. Krajnji učinak je iscjeljenje, kako više volimo reći za ozdravljenje. Uz malo sreće od mene odlazite potpuno zdravi.

- Liječnici propisuju lijekove, terapije oblozima, fizikalnu terapiju i slično kako bi nekoga izlječili ili mu barem olakšali bol. Što vi propisujete?

Ovo ste krasno opisali. Predstavnici službene medicine propisuju niz lijekova ili ljekovitih pomoćnih sredstava, fizikalne terapije i niz drugih postupaka do kirurškh zahvata.

Ja kao bioenergetičar, odnosno kao bioterapeut, samo ću položiti ruke na oboljelo mjesto i s nekoliko pokreta umanjiti ili ukloniti bol, odnosno dovesti do iscjeljenja.

- Zvučite kao čudotvorac!

Ma, kakav čudotvorac?! Koristim staro provjereno znanje i svoju energiju, kao i energiju oko nas kako bih nekome pomogao.

- Možete li svima pomoći?

Ah, nije se rodio tko bi svijetu ugodio! Nitko ne može sve. Nitko nije svemogući!
No, kod mnogih bolesti se bioenergijom može više pomoći negoli službenom medicinom.

Evo i nekoliko primjera:
Glavobolju ćete rješavati tabletama, a ja ću vam je ukloniti na dugo razdoblje s nekoliko vaših dolazaka na terapije. Isto tako je s impotencijom, bolovima u koljenima ili nekom drugom dijelu tijela, zaustavit ću vam artrozu, artritis, čak vas vratiti u prijašnje bolje stanje, zbog karpalnog kanala nećete ići na operaciju jer ću vas u potpunosti riješiti problema, a depresija će u potpunosti nestati bez ikakve potrebe za pijenjem lijekova. Ima još puno toga.

- Pa kada ste nam to rekli, vrijeme je da nam otkrijete kod kojih bolesti nam možete pomoći.

Uh, trebao bih u ruke uzeti posjetnicu pa sve čitati. Ukratko: bioenergetskom terapijom mogu osobe koje su se odlučile potražiti pomoć od mene riješiti glavobolja, migrena, nagluhosti, nekih poteškoća s očnim živcem, ali ne i dioptriju, ukloniti poteškoće sa sinusima, usnom šupljinom, štitnjačom, pomoći kod raznih bolesti pluća, srca, želuca poput čuvenog refluksa, jetre poput hepatitisa ili masne jetre, refluksa bubrega, regulirati razinu šećera i snizite je kod osoba sa šećernom bolesti, maknuti ciste od štitnjače do policističnih jajnika, ženama pomoći kod neredovitih ili bolnih mjesečnica, menopauze, začeća i slično, muškarcima također kod neplodnosti, bolesti prostate i impotencije, odlično pomažem kod niza bolesti kralježnice od skolioze, kifoze, spondiloze do križobolje, odnosno vratobolje.

Isto tako pomažem kod išijasa gdje se stvarno pojavljuju čuda da išijas bude rukom odnesen prvog dana terapije. Prirodno je da o svemu što govorim imam dokaze.

Tu su još bolesti poput artroze koljena, vena u nogama, trna u peti i slične pojave, cirkulacija, odnosno hladne noge, a da o dobivenom imunitetu i psihičkoj stabilnosti ne govorim.

Ima i drugih bolesti poput epilepsije, cerebralne paralize, Chronove bolesti, ulceroznog kolitisa, lupusa, moždanog udara, multiple skleroze, Parkinsonove bolesti, visokog tlaka gdje se bioenergijom može pomoći, ali je iscjeljivanje u tim slučajevima vrlo dugotrajno. Takvih je pacijenata malo, mislim i iz razloga što misle da su već otpisani.

- Lijepo ste to nabrojali. Biste li onima koji su se tek priključili ukratko objasnili što je bioenergija…

Može li na malo drugačiji način? Dođete k meni, sjedite određeno vrijeme i za to vrijeme u većem broju slučajeva počinjete osjećati trnce, strujanje energije, toplinu, hladnoću, znojenje ili nešto slično dok iscjeljujem drugu osobu. A polaganjem ruku na vas počinje postupak iscjeljivanja. I tada ćete osjetiti razne vrste ugode, a na kraju jamčim vam povratak sretnog osmjeha na vaše lice! I sve to bez ikakvih drugih pomagala. Samo moja energija i vi!

- Znači li da je više osoba zajedno?

Tako je. Više osoba sjedi u istoj prostoriji, a iscjeljujem osobu po osobu. Moja posebnost je što pričam sa svima prisutnima, dozvolim da i drugi međusobno pričaju. Najbolji je primjer jedan moj dragi susjed koji je na upit novoga pacijenta na kojem se katu nalazim odgovorio: „Tamo gdje se stalno smiju?“.

Smijete li se u čekaonici liječničke ordinacije ili prilikom odlaska na operaciju? Sumnjam.

- Smiju li svi doći na bioenergetsku terapiju. Što je s onima koji u to ne vjeruju?

Da, primjerena je svima. Jedino se smatra da djeca do šeste ili pune godine života imaju majčin imunitet. Nažalost, nije uvijek tako pa mi dolaze roditelji s dječicom starom tri, četiri mjeseca.

A onima koji ne vjeruju poručujem da razmisle o svom načinu razmišljanja. Pretpostavljam da vjeruju u svece, duhove, vanzemaljce koje nikada nisu vidjeli, pa zašto ne bi i u bioenergiju?! I, da, mislim da je ipak bolje biti zdrav negoli bolestan, zar ne?

- Spomenuli ste djecu. Znamo da se mnoga boje liječnika. Kako je to s vama?

Zanimljivo je kako brzo shvate da im pomažem, a to jednako govorim o djeci staroj tri mjeseca, godinu ili tri, šest, deset godina starosti. Rijetko koje se rasplače, a brzo se opuste i postajemo veliki prijatelji na što sam posebno ponosan.

- I djeci jednako pomažete?

Čovjek je čovjek, a djeca su samo mala ljudska bića. Istovremeno smatram kako bi djeca itekako trebala ići na bioenergetske terapije kako bi se spriječila nepotrebna trovanja lijekovima u slučajevima kod kojih bioenergetska terapija pomaže. Eh, da, sada sam se sjetio kako odlično pomažem kod nekontroliranog mokrenje djece

- Kao da ste depresiju namjerno zaboravili…

Nikako. Namjerno je ostavljam za kraj. Naime, to je veliki problem današnjeg čovjeka. Srećom, bioenergijom gotovo mogu jamčiti da ću vas u cijelosti riješiti tog problema, a da nećete više trebati piti nikakve lijekove ili, ponekad, nažalost, na kraju završiti i u zatvorenom dijelu prihijatrije.

Slično je i s hemoroidima. Imate ih, mažete ih cijeli život da smanjite osjećaj peckanja, svrbeža i bol, a dođete li meni više nikada nećete s masnom riti hodati svijetom!

- Kako pacijentima prilikom terapija itekako pomažete savjetima biste li nam neki sada rekli?

Sebe uvijek stavite na prvo mjesto! Ako je netko bolestan, to nije vaša bolest! To znači da ne bolujete i imaginarno tu bolest prenesete na sebe (i vi patite) već budite toj osobi na nužnoj usluzi i dalje vodite svoj život. Zvuči nečovječno, ali je jedino ispravno.

Recimo, ukućan je dobio moždani udar. U cijelosti se posvetite njemu, ne izlazite, prestanete se družiti s prijateljima i što će se dogoditi? Vjerojatno će i vas snaći bolest, a tko će onda i vas i ukućana njegovati?

- Uh, ovo je bilo zaista iskreno, pošteno i nevjerojatno! Svaka vam čast na otvorenom stavu! Jeste li inače takvi prema svojim pacijentima?

Itekako! Ako treba nekome, kako naroski kažu, skrešem u brk sve što ga ide. Sretan sam kada već nakon nekoliko minuta, ali ponekad i puno kasnije, ali ipak čujem: Imali ste pravo, hvala vam!

- Gotovo svi iscjeljtelji kažu da su bili bolesni, a onda otkrili sposobnosti iscjeljivanja. Kako ste uopće otkrili da imate u sebi te sposobnosti pomaganja ljudima?

Gotovo 35 godina nisam bio bolestan. Prvi put sam se 1984. susreo s bioenergijom kod roditelja prijateljice koji su me naučili raditi i počeo iscjeljivati. Nekoliko godina nakon toga sam prestao zbog poslovnih obaveza, a onda me susret sa Zdenkom Domančićem i njegov poziv da me besplatno školuje ponukao da školu završim, diplomiram i, nekako spontano, opet krenem s iscjeljivanjem.

- Kako i gdje se prijaviti na bioenergetske terapije?

Zapišite broj mobitela i nazovite moju tajnicu, recite što vas muči, ona će odmah znati mogu li i koliko pomoći. Broj mobitela je: 099/213-2561.