Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

RUKJA ULJE - za zaštitu od uroka, duhovnu obnovu i vraćanje snage

RUKJA ULJE - za zaštitu od uroka, duhovnu obnovu i vraćanje snage

Predstavljamo vam nešto sasvim novo i jedinstveno u svijetu.
Rukja ulje sastoji se od sedam vrsta ulja, a namijenjeno je zaštiti od uroka, poticanju duhovne obnove i duhovnog iscjeljivanja.

Koristi se kao dodatak uz šerijatsku rukju koja je osnovno liječenje za sihr, dodir i urok.
Rukja ulje preporučuje se koristiti u kombinaciji s medom ili sokom.
Dovoljno je oko 25 kapi.
Već nakon nekoliko primjena, vidljivi su odlični rezultati u zaštiti od uroka.
Sve osobe koje su koristile rukja ulje uz šerijatsku rukju, osjećale su se duhovno obnovljene i s mnogo više snage.

Sada ćemo ukratko objasniti sve vrste ulja koje se nalaze u ovom jedinstvenom proizvodu:

1. Ulje šafrana
Spomenut je u sahih hadisu o džennetu, opisu dženneta i na kraju hadisakaže da je džennetska zemlja od šafrana. To jest da je u džennetu. Sa sigurnošću kažemo tko god je probao šafran u liječenju od sihra, zna koliko on šteti šejtanima i koliko im se poboljšalo stanje kroz dugotrajno korištenje šafrana. Bilo pijenjem, kupanjem ili mazanjem.

2. Sidr ulje ( ulje lotosove biljke )
Drvo sidra je spomenuto u Kur’anu u više navrata, najviše u suri En-Nedžm.
“kod Sidretu-l-muntehaa”(En-Nedžm, 14).
To je drvo sidra kod džennetskog prebivališta. “Kad je “Sidru pokrivalo ono što je pokrivalo” (En-Nedžm,16); “A oni sretni – ko su sretni?! Bide među lotosovim drvećem bez bodlji sretni". Njegov utjecaj je velik i koristan, uz Allahovu pomoć, onima kojima imaju prethodno navedene bolesti. Bilo da se maže, pije ili njime kupa. Zato je jako korisno koristiti sidrovo ulje u ovim slučajevima, zbog njegove vrijednosti.

3. Kostus ulje (ulje indijskog kostusa)
Spomenut je u Vjerovjesnikovim hadisima, ali nije u Kur’anu. Prema sahih hadisu u njemu je sedam lijekova. U hadisu su spomenute i određene samo dvije bolesti. Nije bilo govora o pet ostalih. Iako nije bilo govora, to je oporuka Vjerovjesnika. Prema tome, smatramo da je među tih sedam lijekova i lijek od sihra, uroka ili džinskog dodira.

4. Ulje đumbira
U Kur’anu je došlo: “U njemu de iz čaše piće inbirom začinjeno piti”(El-Insan, 17).
To je inbir- zendžebil. Spomenut je jednom u Kur’anu. To je piće džennetlija. Zato mislimo i smatramo da šteti svima koji su vatri namijenjeni. Svima koji idu u vatru, a znamo da de šejtani u sred džehennema inšallah. To je pod tri, zendžebil – inbir, odnosno đumbir.

5. Nar ulje (ulje nara)
Neki se čude pri pojavi nara – šipka u našem govoru: “u njima će biti voda i palmi te šipaka pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!” (Er-Rahman, 68-69). Spomenuto je da u džennetu ima šipaka. Pa prema tome, ako to pripada vjernicima u džennetu, to uznemirava i šteti onima u vatri.

6. Ulje crnog kima
Poznati hadis: “Izlječenje i lijek od svake bolesti osim smrti.” ” Lijek ili izlječenje. Zašto? Nije navedeno. Možda je opći sveobuhvatni lijek. Dovoljno je kao oporuka Vjerovjesnika pa da uznemirava i šteti džinima ili smanjuje simptome sihra, džinskog dodira ili uroka.

7. Maslinovo ulje
Maslinovo ulje se u Kur’anu spominje na sedam mjesta. Četiri puta jasno, imenom, dok se tri puta spominje išaretom – ukazivanjem na njega: “i drvo koje na Sinajskoj gori raste” (El-Mu’minun, 20) kao primjer išareta – ukazivanja, ukazivanja na drvo masline.
Također, ajet iz sure En-Nur: “Allah je izvor svjetlosti nebesa i Zemlje! Primjer svjetlosti Njegove je udubina u zidu u kojoj je svjetiljka, svjetiljka je u kandilju, a kandilj je kao zvijezda blistava koja se UŽIŽE BLAGOSLOVLJENIM DRVETOM MASLINOVIM” (En-Nur, 35)
...blagoslovljenim drvetom maslinovim, i istočnim i zapadnim, čije ulje gotovo da sija...
Gotovo da ulje masline sija. Allah koristi ulje masline kao dokaz za Sebe. To je jako visok stepen na kojem je maslina. Uz dodatak zakletve Allaha: “Tako mi smokve i masline” (Et-Tin,1) Allah se kune čime hode. Također, uz dodatak Vjerovjesnikovih hadisa, govor Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: “Allah dao bereketa u maslini i maslinovom ulju.” Maslina je u Kur’anu i sunnetu blagoslovljeno drvo. Ona predvodi u upotrebi. Kažemo, uz Allahovu pomoć, da svaka upotreba maslinovog ulja koristi u svim slučajevima.
Bilo da je sihr, džinski dodir ili urok, od koristi je u svakom slučaju i šteti šejtanima. Savjetujemo oboljelima koji imaju problema dugi niz godina, od sihra i njegovih posljedica, ustrajnost u korištenju i upotrebi, bilo mazanjem ili pijenjem ukoliko ne bi bilo medicinskih prepreka u tome ili bolesti koje sprečavaju njegovu upotrebu kao što je npr. alergija.


Za više informacija i narudžbe ulja otvorite link:
ARAPSKA MEDICINA - RUKJA ULJE