Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

ZAŠTO SU PRVE GODINE DJETETA NAJVAŽNIJE? - VIDEO SEMINAR

ZAŠTO SU PRVE GODINE DJETETA NAJVAŽNIJE? - VIDEO SEMINAR

Lokacija:Zagreb, Slavonska avenija 3
Termin:četvrtak, 22.01. 2015 od 18-21h
Rok za prijavu:

Zašto su prve godine djeteta najvažnije? Video i seminar, uvod u program "Rani razvoj i roditeljstvo"

Predavač Tomislav Kuljiš, Centar Prirodno roditeljstvo, četvrtak 22.01. 18-21h, Slavonska avenija 3, Zagreb  (kotizacija 100 kn)

Seminar je namjenjen roditeljima djece svih uzrasta, stručnim osobama i svima koji žele bolje razumjeti sami sebe i korjene mnogih svojih ponašanja ili stanja, bilo u roditeljstvu, bilo u partnerskim ili nekim drugim odnosima. Najveći efekta od ovih spoznaja je od faza trudnoće do prvih pet godina djeteta kada razumijevanjem djeteta počinjemo bolje razumijevati i sami sebe.

U roditeljstvu neminovno postoje trenuci kada se kao roditelji osjetimo nemoćnim, frustriranim, ljutim i neznamo više kako se postaviti prema djetetu koje je ponekad nemoguće dok viče, pada u temper tantrum, histerično plače, udara roditelje, govori Neću, agresivno je s vršnjacima, ili je potrebito, plače za mamom i sl.

Upravo roditeljska reakcija u tim kritičnim situacijama odredit će djetetov razvoj te utjecati na njegovo buduće ponašanje, ne samo u najranijoj dobi već i kroz cijelo djetinjstvo i kasniji život.
Sve što se čuje kroz seminar i program nakon seminara, otkriva nam iznimno značajnu sliku o važnosti ranog razvoja kroz koju napokon počinjemo sagledavati i sami sebe, i povezivati trenutne problematike u funkcioniranju s djecom, partnerima, svojim roditeljima ... s osobnim najranijim iskustvima koja su nas odredila. Tih iskustava se ne sjećamo, ali ih naša podsvjest nosi dok smo živi i ona određuju današnje naše ponašanje i percipiranje svijeta i samog sebe. Tako određuju i naše roditeljstvo i tu se u pravilu i nalaze naše vlastite opstrukcije u našim roditeljskim kompetencijama.
Razumijevanjem vlastitog djeteta počinjemo razumijevati i sami sebe, kroz sebe počinjemo dobivati potvrdu onoga što se govori kroz program i naš odnos prema djetetu spontano postaje primjereniji, razvojno poticajniji na zadovoljstvo djeteta i nas samih.

CILJ SEMINARA I PROGRAMA RODITELJSTVO I RANI RAZVOJ

Naš cilj kroz seminar i program je dobivanje uvida u krucijalnu važnost ranog razvoja i razumijevanje onoga što se događa tada u djetetu, što je drugačije od instruiranja i savjetovanja tipa, što bi tada roditelji trebali raditi. Odluku o svojim rekacijama prema djetetu roditelji onda donose sami, nakon što sagledaju razloge i smisao određenih djetetovih ponašanja i posljedice te rezultate određenih odnosa prema djetetu. Istinitost poruka svi mogu provjeriti na sebi kroz svoja iskustva i sagledavanjem današnjih rezultata i posljedica tih ranih iskustava.

 

VIDEO VARIJANTA SEMINARA ZAŠTO SU PRVE GODINE DJETETA NAJVAŽNIJE (OSNOVE RANOG RAZVOJA I RODITELJSTVA)

Za one koji ne mogu doći na seminar postoji i video varijanta seminara -Zašto su prve godine djeteta najvažnije? (Osnove ranog razvoja i roditeljstva), koja se može upisati i pratiti preko interneta.

Sudionici seminara u Centru dobivaju i video verziju seminara kao i popust (300-500kn) prilkom upisa Kompletnog Programa ”Roditeljstvo i rani razvoj” koji se nastavlja na seminar.
Za seminar je neophodno PRIJAVITI SE na našu e-mail adresu: info@prirodnoroditeljstvo.com
Više o seminaru i programu na http://prirodnoroditeljstvo.com/VIDEO PROGRAM RODITELJSTVO I RANI RAZVOJ (RIRR)

se sastoji od deset dvoiposatnih predavanja koja na razumljiv način približavaju temu o važnosti ranog razvoja i o neophodnom roditeljstvu u tom periodu. Video program RIRR se pisuje i prati preko interneta i preporučljivo vrijeme za prolazak programa je 1-2 mjeseca obzirom da traje 25 sati.

Program RIRR je nastao kao integracija najnovijih spoznaja iz neuroznanosti, interpersonalne neurobiologije, kliničke i razvojne psihologije, teorije povezanosti, objektih relacija ..., koje iz temelja počinju mijenjati staru dječiju pedagogiju zasnovanu na bihevioralnom pristupu  te daju alternativu uobičajenim odgojnim metodama koje ostavljaju neželjene posljedice na dijete, a kojih roditelji u pravilu nisu niti svjesni.

Program je rezultat desetogodišnjeg istraživanja autora Tomislava Kuljiša, osnivača Centra te proučavanja i integriranja najnovijih radova suvremenih znanstvenika i autora, kao i provjeravanja tih stavova u praksi kroz terapeutski rad. Upravo rad s odraslima na posljedicama i rezultatima iskustava iz njihovog ranog djetinjstva nedvojbeno potvrđuje ono što se kroz seminar i program govori.  Kroz program se afirmira povezujuće roditeljstvo, ili kako ga nazivamo normalno, prirodno roditeljstvo, onakvo kakvo dijete treba za svoj cjeloviti razvoj.

KOMPLETNI PROGRAM RODITELJSTVO I RANI RAZVOJ

Program je namijenjen onima koji imaju mogućnost sudjelovati na radionicama i predavanjima u našem Centru. Sastoji se od video pregrama RIRR na kojeg se nastavlja osam interaktivnih predavanja i 2-6 iskustvenih radionica te jedne radionice Regresije u vlastiti rani period. Program počinje 29.02.

PRIJAVA ZA SEMINAR

Kotizacija za seminar koji je ujedno i uvod u program Roditeljstvo i rani razvoj iznosi 100 kn po osobi i može se uplatiti unaprijed putem payway sustava, općom uplatnicom ili gotovinom i karticom prije početka seminara.
Upis programa na seminaru omogućava dobivanje popusta od 300-500 kn.
Za seminar je neophodno PRIJAVITI SE na našu e-mail adresu: info@prirodnoroditeljstvo.com        
Više o seminaru i programu na http://prirodnoroditeljstvo.com

 
 

 

MJESTO ODRŽAVANJA OZNAČENO JE NA KARTI

Galerija