Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

SAJAM ZDRAVLJA i 15. kongres: Znanstveni dokazi u nekonvencionalnoj medicini - 2023

SAJAM ZDRAVLJA i 15. kongres: Znanstveni dokazi u nekonvencionalnoj medicini - 2023

15. međunarodni kongres: ZNANSTVENI DOKAZI U NEKONVENCIONALNOJ MEDICINI održao se je u periodu od 30.11. do 03.12.2023.g. na digitalnoj platformi www.ExpoDiP.hr zajedno sa digitalnim SAJMOM ZDRAVLJA 2023 koji je produžen do 31.01.2024. što znači da su svi popusti digitalnih izlagača dostupni još i sada. Predavanja 15. kongresa dostupna su i dalje za gledanje na platformi.


Iako je u početku bilo najavljivano održavanje 15. kongresa i SAJMA ZDRAVLJA na Hrvatskom katoličkom sveučilištu (HKS) uz pokroviteljstvo Indijskog veleposlanstva pod parolom: TOLERANCIJA = RAZLIČITOSTI - PREDRASUDE, od toga se je poslije odustalo radi toga što je Veleposlanstvo Indije već dogovoreno pokroviteljstvo događanja na HKS-u iz raznih političkih i drugih razloga nakon dva mjeseca otkazalo te se radi toga najavljivani susret istoka i zapada na najvišoj razini nije niti mogao održati. Obzirom da Veleposlanstvo Indije na neki način predstavlja u RH Indijsku tradicionalnu medicinu koja uključuje ayurvedu i sve popularniju jogu to više čudi da su se neki drugi (što se joge i ayurvede tiče) potpuno nevažni razlozi i događaji stavili u prvi plan... No, to samo potvrđuje tezu da struka mora biti odvojena od politike te da u ovom slučaju Veleposlanstvo Indije sa svojim trenutnim veleposlanikom nije sada na ispravan način zastupalo ayurvedu i jogu koja je u zadnjim desetlječima nailazila na veliko nerazumijevanje i osudu iz Katoličke crkve...

Iako smo ovo objašnjenje planirali prešutiti i cijelu situaciju izignorirati, morali smo napisati službeno objašnjenje jer su to od nas tražili brojni novinari koji su bili spremni pratiti događanje na HKS-u...

Na dan početka 15.kongresa, 30.11.2023. RTL DIREKT je emitirao prilog o tome da se u Katoličkoj crkvi na vježbanje joge većinom gleda kao na prizivanje vraga (kliknite na sliku gore da pogledate prilog). Malo je nedostajalo da se u RTL direktu taj dan povodom održavanja 15. kongresa na HKS-u govori o odnosu istočnih i zapadnih svjetonazora na sasvim drugačiji način...
Također, dan nakon završetka kongresa svjedočili smo da je eksplodiralo brdo smeća u zagrebačkom Jakuševcu što je bio simboličan znak da politika NE MOŽE(MO) zastupati na ispravan način struku (u ovom slučaju nekonvencionalnu medicinu i zdrave stilove života).Ove godine smo se zato uz pomoč digitalnih tehnologija usmjerili na rješavanje drugih situacija oko održavanja našeg kongresa i pratečeg sajma te smo savladali problem prostorne udaljenosti, loših vremenskih prilika ali i Vašeg slobodnog vremena i to za cijelu regiju pa i šire. Sada neovisno o tome gdje se nalazite možete gledati nova kongresna predavanja kao i izabrati provjerene i licencirane usluge i proizvode nekonvencionalne medicine sa sajamskim popustima na ExpoDiP-u [digitalnoj platformi sajma i kongresa].
Da bi ste se upoznali sa novostima u području zdravlja, nekonvencionalne medicine i zdravih stilova života više niste morali putovati iz daleka i smrzavati se u poluhladnim paviljonskim prostorima kao posjetitelj ili izlagač te u kongresnoj dvorani, naprotiv mogli ste  ostati doma u Podgorici, Beogradu, Sarajevu ili Berlinu i gledati predavanja na mobitelu, tabletu, laptolu ili TV-u kao i izabrati proizvode i usluge sa virtualnih štandova izlagača. To je zapravo i prvi pravi DIGITALNI SAJAM I KONGRES.


Ono što je najvažnije u nedovoljno reguliranom području nekonvencionalne medicine, svi proizvodi i usluge koji se nude na SAJMU ZDRAVLJA 2023 su provjereni, licencirani i sigurni za upotrebu izvan zdravstvenog sustava ili pak unutar zdravstvenog sustava ovisno na koji način su registrirani.


U isto vrijeme i na istome digitalnom mjestu održava se i ART FANTASY - 1. međunarodna izložba umjetnina sa prodajom u humanitarne svrhe.PROGRAM 15. MEĐUNARODNOG KONGRESA (samo na www.expodip.hr ove godine): 

ČETVRTAK, 30.11.2023.

OTVORENJE DIGITALNOG KONGRESA I SAJMA

17.00h   Vedran Korunić, IPED-HUPED predsjednik
Predstavljanje digitalne platforme ExpoDiP, izlagača i programa 15. kongresa

17.30h   Vesna Đuzel, dipl.iur i homeopat, viša sudska savjetnica na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske
Iscjeljivanje ili liječenje - pravno uređenje nekonvencionalne medicine u Republici Hrvatskoj i razlike u odnosu na konvencionalnu medicinu

18.00h   Dražen Pilić, KŠBU
ART FANTASY - međunarodna digitalna izložba slika i prodaja u cilju pomaganja djeci branitelja sa posebnim potrebama 

18.20h   prim.dr.sc. Ljubomir Radovančević, neuropsihijatar
O relacijama alternativne i oficijelne medicine

19.00h   dr. Zlatko Tomić, neuropsihijatar
Kako prepoznati i neutralizirati štetan utjecaj pojedinaca u grupnim tretmanima

19.20h   prof. Neven Drozdek
Upotreba i zloupotreba prosvjetljenja u jogi, kršćanstvu i drugim pravcimaPETAK, 01.12.2023.

16.30h   prof.dr.sc.prim. Darko Ropac, HKS i HUPED
Neka ograničenja u primjeni kiropraktike i joge

16.50h   Natalina lo Faro, TKM doktorica (Italija), www.tkm.si
Erik Boltar, Iridolog CCI (Slovenija)
3 energije u tijelu

17.20h   Brenda Generalli, Naturopat, Iridolog CCI (USA), www.joyfullivingservices.com
Iridologija - 3 Case studies

18.00h    Zlata Kamenjaš, Naturopat / Heilpraktiker
Očna akupunktura

18.30h   Ivana šimunec-Gedalja, Nutritivni terapeut, Iridolog CCI, www.ifka.hr
Uvod u Iridologiju

19.30h   dr. Marijan Montani, neuropsihijatar
Homeopatija bazirana na dokazima

20.00h   dr. Jurica Korpar, specijalist ortopedije, D.M.C.
Medicinske kontraindikacije za kiropraktikuSUBOTA, 02.12.2023.

12.00h    MOHANJI CROATIA TEAM
Mohanji i Ivana Surya, predsjednica Mohanji Hrvatske
Predavanje o Mohanjiju, filantropu i duhovnom učitelju, i njegovoj misiji doprinošenja svijetu kroz mnogobrojne platforme koje je osnovao.

13.00h    Vedran Korunić, Hrvoje Felbar
Licenciranje hipnoterapeuta

13.45h    Josip Jelić, business&life hipnocoach, instruktor hipnoze
Hrvoje Felbar, prof. fonetike, hipnoterapeut, instruktor hipnoze
Suvremeni hipnoterapeut donosi trajna i korijenska rješenja

14.15h    Sanja Subotić, mag.psych, hipnocoach/ NLP & mindfulness master
Mindfulness vježba

15.10h    Hrvoje Felbar, prof. fonetike, hipnoterapeut, instruktor hipnoze
Radionica "Uvod u pomnu samohipnozu" 

15.20h    KREATIVNO DRUŠTVO
Upoznavanje sa trenutnom situacijom na planeti i rješenjem kroz napredne tehnologije koje obuhvaćaju novu fizikalnu hipotezu koja mijenja trenutni smjer razvoja naše civilizacije na bolje te upoznavanje sa kapsulom zdravlja koja se može realizirati kroz kvantnu hipotezu.

PREDAVAČI:

 • Elizaveta Khromova (Rusija); Geolog-geofizičar, voditelj Odjela informacijsko-analitičke podrške globalnim klimatskim promjenama projekta Kreativno društvo. Glavna je organizatorica Znanstvene zajednice - neovisne međunarodne platforme koja ujedinjuje znanstvenike i stručnjake za proučavanje prirodnih uzroka klimatskih promjena, 
 • Dr. John Ahn (SAD), Doktor kemijskog inženjerstva s MBA, stručnjak za razvoj i komercijalizaciju novih tehnologija u području energetike, kemijskih procesa i prirodnih znanosti.Stekao je MBA na INSEAD-u, doktorirao je kemijsko inženjerstvo na Tehničkom sveučilištu u Münchenu i magistrirao na Kalifornijskom sveučilištu Berkeley. Dr. Ahn je radio na raznim višim poslovnim i tehničkim pozicijama za profitne i neprofitne tvrtke, uključujući Argonne National Laboratory, Njegovo područje stručnosti uključuje ekonomsku procjenu, razvoj novih tehnologija, upravljanje partnerstvom.
 • Dr. Anastasia Pashigreva (SAD); Research and Development scientist, PhD in Chemistry. Anastasia Pashigreva koordinira istraživanja funkcionalnih i kemijskih promjena u atmosferi, kao i na temu galaktičkog kozmičkog zračenja. Kao dio znanstvene zajednice Kreativno društvo vodi suradnju sa znanstvenicima. Snimila je desetke intervjua sa stručnjacima i istraživačima iz različitih znanstvenih disciplina.Anastasia je članica tima istraživača koji proučavaju porast seizmičke aktivnosti na planetu.
 • Dr. Egon Cholakian (SAD); umirovljeni stručnjak za međunarodno porezno pravo i fizičar čestica. Član kongresa SAD-a i Bijele Kuće, razvio karijeru na zakonodavnim pitanjima I nacionalnoj sigurnosti, radio na projektima strateške obrambene inicijative, na zakonodavnim pitanjima usmjerenim na klimatske promjene, na idejanom dizajnu CERN-a, na projektu NISAR. Radio je kao zakonodavni porezni analitičar, dodijeljen predsjedničkoj komisiji za međunarodnu trgovinsku i investicijsku politiku (Nixon/Fordova administracija). Radio u Reaganovoj Bijeloj kući, služio je četiri stalna predsjednika SAD-a tijekom svoje karijere i tri stalna pomoćnika ministra financija SAD-a.
   

17.20h    Dr. Florian Reinhart (Francuska)
Fotobiomodulacija (PBM) - liječenje svijetlom

17.40h    Dr. Peter Stehling, Orthopedic Surgeon and Founder of Cryofos (SAD)
CRYOFOS uređaj za neuro reflexnu stimulaciju - psihološki efekti, vrste tretmana i dobrobiti za pacijente

18.40h     prof.dr. Muharem Memović, D.E.M. (Crna Gora)
Energetsko iscjeljivanje karcinoma i demonstracija rada u Crnoj Gori

19.30h   WEALTH IS HEALTH
Predstavljanje proizvoda i usluga izlagača www.wih.hr
Najava 1. HRVATSKOG KONGRESA IZ AKUPUNKTURE, 19. - 21. 04. 2024.g. u Opatiji 

20.00h   Emir Redžić, D.E.M.
KRISTALOTERAPIJSKI ENERGETSKI PANEL PI/RA 369 ENERGIJANEDJELJA, 03.12.2023.

11.00h   Zoran Bračika, iscjelitelj, D.E.M.
Iscjeljivanje karcinoma i drugih najtežih bolesti potvrđeno je medicinskim nalazima

11.20h   Snježana Unuk, D.E.M.
Uspješne prakse nekonvencionalne medicine: atlas, hydro colon, kraniosakalni tretman

11.45h   Nike Šestanović, dr.med.
Primjene i mehanizmi funkcioniranja PEMF-a (Pulsnog elektro magnetskog polja)

12.05h   Richard Balija
Izgradnja kvalitetnog poslovnog modela

12.15h   Vlasta Jaščur, bioenergoterapeut, kristaloterapeut
30 godina rada i tisuće iscjeljenih ljudi
ŠKOLA BIOENERGOTERAPIJE

13.00h   Elena Parigina, dr.med.
ŠKOLA QUANTNE MEDICINE

13.15h   Anita Jakupovski, kristaloterapeut
Mogućnosti rada sa kristalnom kuglom
ŠKOLA KRISTALOTERAPIJE

14.00h   Jure Mihelac, dr. TKM
AKADEMIJA KOREJSKE MEDICINE
ŠKOLA ZA TRIGGER TOČKE

14.30h   Gordana Draganić, radiestezistica i specijalist za zaštitu od radiestezijskih zračenja
Metode zaštite od štetnih zračenja
ŠKOLA RADIESTEZIJE

16.15h   Emir Redžić, D.E.M.
Energetsko iscjeljivanje PI/RA 369 ENERGIJA
AKADEMIJA PI/RA 369 BIOENERGIJA

17.30h   Ante Šegedin, D.E.M., Vedran Korunić, D.E.M. i Dinko Šegedin
Primjena energetske medicine u športu


ZAVRŠNO PREDAVANJE 15. KONGRESA i ZAVRŠETAK prebačeni su za jedan od idučih dana, a SAJAMSKE POGODNOSTI produžujemo do 25.12.2023.g.
Vedran Korunić, D.E.M.
Patologija pete dimenzije
CAMNET - baza znanstvenih i stručnih članaka nekonvencionalne medicine
ZAVRŠETAK 15. KONGRESA

 


Sudjelovanje na SAJMU ZDRAVLJA 2023 sada još možete prijaviti samo kao posjetitelj.

Svi koji ispune prijavnicu za sudjelovanje na linku: PRIJAVNICA sudjeluju u nagradnoj igri mađarske tvrtke LAVYLITES koja će nekoliko svojih proizvoda na bazi eteričnih ulja pokloniti posjetiteljima digitalne pratforme www.expodip.hr na kojoj se je održao 15. kongresa te se još uvijek održava digitalni SAJAM ZDRAVLJA 2023. Možete razgledavati ponudu licenciranih proizvoda i usluga nekonvencionalne medicine na digitalnim štandovima naših izlagača. Također svi sa ispunjenom prijavnicom mogu naručiti proizvode i usluge izlagača sa sajamskim popustima i raznim pogodnostima.

 


SUORGANIZATORI I PARTNERI:

 

 

 

 

   


MEDIJSKI POKROVITELJI:

     


23. GODINE SU VEĆ IZA NAS...

Naši kongresi održavaju se od 2000.g. do danas. U početku su se održavali svake druge godine no radi velikog interesa predavača iz svih područja očuvanja i postizanja zdravlja te zdravih stilova života i nekonvencionalne medicine morali smo početi organizirati kongres svake godine te ga produžiti na 4 dana. Predavači su dolazili iz cijeloga svijeta...

Kongresi su se održavali na različitim lokacijama:

Ovisno o glavnim temama različite državne institucije su bile pokrovitelji pojedinih kongresa:

 • Ministarstvo zdravstva RH
 • Ministarstvo pravosuđa RH
 • Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH
 • Grad Zagreb
 • Ured za zdravstvo Grada Zagreba
 • Ured predsjednika RH (Stjepana Mesića)
 • Veleposlanstvo Indije
   

IZVJEŠTAJI SA PRIJAŠNJIH KONGRESA (nadopuna u toku...):
Video snimke pojedinih predavanja sa prošlog 14. kongresa dostupne su na HUPED TV.
Izvještaj sa 13. kongresa pogledajte na linku: 13. MEĐUNARODNI KONGRES