Anketa

Što Vas je najviše potaknulo da se bavite / koristite prirodnom, energetskom i/ili duhovnom medicinom?

PRO-ATLAS SEMINAR

PRO-ATLAS SEMINAR

PROGRAM OBUKE ZA PRO-ATLAS TEHNIKU KROZ ŠEST MODULA

Vodeća stručnjakinja na području kiropraktike Dr. Stacey Poole D.C, nakon 22 godine iskustva u radu s kralježnicom, osmislila je novu, revolucionarnu metodu korekcije položaja prvog vratnog kralješka: Pro-Atlas. Metoda omogućuje dugotrajne rezultate, bez potrebe za pretjeranim manipulacijama i dodatnom skrbi nakon tretmana. Preporučuje se liječnicima i terapeutima koji žele svojim pacijentima i klijentima ponuditi vrhunske rezultate bez skupocjenih kirurških zahvata.


PROGRAM EDUKACIJE:

MODUL 1:           Opis - FUNKCIJA ATLASA
                            Anatomija atlanto-okcipitalne regije

MODUL 2:           UZROK POMAKA – ''subluksacijski kompleks''
                            Refleks stražnjih tetiva
                            Simptomi ( istraživanja slučajeva )

MODUL 3:           METODE I REGENERACIJA

MODUL 4:           ISTRAŽIVANJE MEDICINSKIH SLUČAJEVA

MODUL 5:           TEHNIKA I POSTUPAK

MODUL 6:           ZAVRŠNI ISPIT

Sastavni dio edukacije budučih PRO-ATLAS terapeuta je i šest medicinskih modula koje vodi prof.dr.sc.prim. Darko Ropac, dr.med. Program medicinske edukacije je dostupan na linku:
OSNOVE PREDKLINIČKE I KLINIČKE MEDICINE ZA TERAPEUTE.
Zdravstveni djelatnici te doktori američke kiropraktike koji će pohađati nastavu su oslobođeni medicinske edukacije uz predočenje diplome kao potvrde završene edukacije.
Nastava će se održavati jednom mjesećno, a jedan modul obuhvaća tri dana predavanja:
- petkom i subotom se održavaju predavanja iz osnova medicine
- nedjeljom se održavaju predavanja iz PRO-ATLAS TEHNIKE

SATNICA:
PETAK od 16.00 do 20.00h
SUBOTA od 9.30 do 18.00h
NEDJELJA od 9.30 do 18.00h

TERMINI ODRŽAVANJA NASTAVE:
- svaki prvi vikend u mjesecu, a točne datume početka i svih modula šaljemo po primitku vaše prijavnice


PRIJAVNICA ZA SUDJELOVANJE
Kada kliknete na link od online prijavnice, unesite svoje podatke (po izboru kao pravna ili fizička osoba). Pod "naziv skupa" upišete: PRO-ATLAS TEHNIKA.
Pod "iznos koji uplačujem" upišite 0,00 kn jer čete točne podatke o iznosu i načinu plačanja dobiti po slanju prijavnice. Za sva pitanja vezana za cijenu, plačanje te prijavu sudjelovanja kontaktirajte nas na e-mail: huped@huped.hr


PRO-ATLAS TEHNIKA

Pro-atlas je tehnika korekcije položaja prvog vratnog kralješka - ATLASA koju je usavršila dr. Stacey Poole D.C, nakon više od 20 godina rada s pacijentima na dnevnoj bazi koristeći u korekciji atlasa i druge manualne metode, prvenstveno kiropraktiku. Korekcija atlasa se radi uz pomoč posebno konstruiranog uređaja za masažu vrata u području atlasa.

Kiropraktika, poznata i kao manualna terapija dovodi tijelo u ravnotežu koristeći tehniku pritiska niske amplitude na određenjm kralješcima kako bi obnovila ograničen raspon pokreta te smanjila razinu boli.

Doktor kiropraktike, odnosno manualni terapeut trebao bi znati da nijedan dio tijela ne može biti tretiran samostalno, bez posljedica na druge dijelove tijela, tkiva i organe.

Pro-Atlas metoda je stvorena na temelju kombiniranja nekoliko različitih tehnika. Njena tehnika bazirana je na dubokoj masaži subokcipitalnih mišića kako bi se oslobodili kronične napetosti. Kada je zatiljna regija oslobođena, treba procijeniti stanje L5 i sakralne regije. Ako je sakrum fiksiran u produžetku, neće se moći dovoljno savijati za normalan prolaz cerebro-spinalne tekućine. Zatiljni dio će biti prisiljen to nadoknaditi, a vratna kralježnica postaje vrlo napeta.

Nova tehnika Pro-Atlas je izrazito učinkovita metoda koja bi se trebala koristiti na gotovo 90% pacijenata koji pate od bolova u kralježnici, a također i na zdravim pacijentima kao preventivna metoda. To je prirodna, zadivljujuće djelotvorna, nemedicinska metoda za prevenciju i samoiscjeljenje.

Rezultati nakon jednog tretmana su dugoročni, eventualno je poželjno provjeriti stanje glavonošno-zatiljnog dijela svakih nekoliko godina. Daljnja briga koja uključuje kiropraktičke tretmane, tjelovježbu, masažu i fizikalnu terapiju neizostavna je za uspješne i učinkovite rezultate.

Najviši vratni kralježak - ATLAS je kod skoro svih ljudi pomaknut. Ovakvo stanje dovodi do velikog broja psihičkih i tjelesnih smetnji i bolesti, a ono se može u potpunosti obrnuti.

Pomaknuti atlas uzrokuje, ovisno o kutu pomaka, smanjenje volumena otvora lubanje i kanala kralježnice. Leđna moždina, razni moždani živci i živčani putovi su time izloženi trajnom pritisku. Istovremeno su sužene - i to uvijek uzrokovano pomaknutim atlasom - vertebralne arterije, vratno bilo, različite krvne žile i limfni putovi.

Obzirom da atlas ne nosi samo lubanju, već je odgovoran za ovjes, ravnotežu i upravljanje kralježnicom i ljuskim koturom, kada je pomaknut uzrokuje teške smetnje i promjene - trajni pritisak na leđnu moždinu, moždane živce, različite arterije i kanale, uzrokuje teške tjelesne i psihičke smetnje, poteškoće i bolesti.

Posljedica pomaknutog atlasa su simptomatske poteškoće i bolesti: bolovi u vratu, ukrućen vrat, bolovi u leđima, lumbago, hernija diska, skolioza, ukliješteni spinalni živci, iskrivljenost kukova, bolovi u kukovima, bolovi u koljenima, promjene u meniskusu, različita dužina nogu, migrene...

Regeneracija

Kad se atlas vrati u ispravan položaj, tada konačno i mozak može neometano raditi i vršiti svoju pravu ulogu, tj. pokrenuti blokirane procese obnove - samoregeneracije i samoiscjeljenja. Ljudski organizam počinje bolje funkcionirati. Osim toga svi drugi tretmani i terapije biti će djelotvornije zahvaljujući ispravnom položaju atlasa.

Nažalost, tjelesne se stanice i organi ne mogu regenerirati preko noći. Nakon odstranjenja pomaka atlasa pomoću PRO-Atlas metode, svaki organizam reagira drugačije, ovisno o psihičkom i tjelesnom stanju tretirane osobe.

Moguće reakcije se kreću od jakog umora, koji upućuje na ozbiljna upalna žarišta, preko napetosti mišića u području zatiljka, leđa i slabina (potaknute prilagođavanjem mišića i vezivnog aparata) do reakcije na ranije proživljene i nepotpuneo iscijeljene bolesti, koje se mogu pojaviti prolazno i u promijenjenom obliku. Zbog toga točno promatrajte tijelo, bilježite promjene u zdravstvenom stanju i održavajte proces samoiscjeljenja pomoću redovitih kupki i masaža zatiljka i leđa. Nažalost, postoje granični slučajevi, kod kojih se organizam ne može regenerirati jer je bolest predugo trajala.